Att göra 2014, del 1: Steampunkfestival = Swecon

8 Jan

Steampunkfestivalen i Gävle 27-29 juni har utsetts till årets Swecon, dvs årets största svenska fantastik-kongress. Utöver victoriana, kugghjul, mässing, monsterjägare, luftskeppspirater, upptäckare, galna uppfinnare i korsett och turnyr samt Den fantastiska steampunkmaskinen – ett ånglok som håller på att byggas om till något aldrig tidigare skådat – kan vi alltså vänta oss intervjuer, paneldiskussioner, föredrag mm inom alla möjliga och omöjliga aspekter av science fiction och fantasy.

ångloket gävleHedersgäster är Cory Doctorow, SF-författare och rättighetsaktivist, Chris Wooding, steampunkpirater-i-rymden-författare, Mike Perschon, doktor i steampunklitteratur och allkonstnär, samt Miriam Rosenberg Roček, skeppskock och en återuppstånden steampunkversion av anarkisten och aktivisten Emma Goldman (1869 – 1940). Bland övriga gäster kommer att finnas en mängd svenska och utländska författare, förläggare, experter och, naturligtvis, fans!

logga_swecon_1000För er som har kvar lyckan att upptäcka vad som försiggår på ett Swecon finns mässrapporter från Fantastika 2013 härstädes. Praktisk information om festivalen finns härstädes och det kan även rekommenderas att följa festivalen och evenemanget på Facebook samt på Twitter för aktuella uppdateringar. Steampunkfestivalen arrangeras som ett samarbete mellan föreningen Upsala-Gefle Ångpunksällskap och Sveriges Järnvägsmuseum Gävle.

/Kapten Karin

2 svar till “Att göra 2014, del 1: Steampunkfestival = Swecon”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Att göra 2014, del 2: Confetti | SF-bokhandeln Malmö - 09/01/2014

    […] Swecon som vi tipsade om igår är inte årets enda fantastik-kongress! I Göteborg avhålls Confetti 4-6 april för att fira Club Cosmos 60-års jubileum. Club Cosmos grundades i Göteborg år 1954 och är Sveriges äldsta ännu aktiva Science Fiction-förening. […]

  2. Att göra 2014, del 3: i grannländerna! | SF-bokhandeln Malmö - 15/01/2014

    […] har tipsat om Swecon i Gävle och Confetti i Göteborg, men även i grannländerna nördar fans loss på […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: