Att göra 2014, del 3: i grannländerna!

15 Jan

Vi har tipsat om Swecon i Gävle och Confetti i Göteborg, men även i grannländerna nördar fans loss på fantastik-kongresser.

anno draculaNorcon är en tredagars science fiction- och fantasyfestival i Oslo 14-16 mars. Hedersgäster är Hugo-vinnaren Pat Cadigan, vampyren (väl?) Kim Newman och ”dronningen av norsk fantasy”, Kristine Tofte.

 

 

redemption in indigoÅcon äger rum på Åland; i år hålls den 1-4 maj på Hotel Adlon i pittoreska Mariehamn. Hedersgäst: Karen Lord! Kom ihåg att ta med gott sällskap och en god bok eller två till den långa båtresan.

 

 

quiet warFantasticon hålls i Danmark, i år 14-15 juni. Lokal ännu ej spikad, troligen i Köpenhamnstrakten, men hedersgäst är klar: Paul McAuley! Programmet brukar vara en blandning av danska och engelska programpunkter.

 

 

range of ghostsFinncon, Finlands största kongress, äger i år rum i Jyväskylä 11-13 juli. Författarhedersgäster: Elizabeth Bear och Hannu Rajaniemi! Även Scott Lynch, bland andra, lär komma att finnas på plats. Programmet är på engelska och finska, eventuellt med några programpunkter på svenska.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: