Att göra 2014, del 3: i grannländerna!

15 Jan

Vi har tipsat om Swecon i Gävle och Confetti i Göteborg, men även i grannländerna nördar fans loss på fantastik-kongresser.

anno draculaNorcon är en tredagars science fiction- och fantasyfestival i Oslo 14-16 mars. Hedersgäster är Hugo-vinnaren Pat Cadigan, vampyren (väl?) Kim Newman och ”dronningen av norsk fantasy”, Kristine Tofte.

 

 

redemption in indigoÅcon äger rum på Åland; i år hålls den 1-4 maj på Hotel Adlon i pittoreska Mariehamn. Hedersgäst: Karen Lord! Kom ihåg att ta med gott sällskap och en god bok eller två till den långa båtresan.

 

 

quiet warFantasticon hålls i Danmark, i år 14-15 juni. Lokal ännu ej spikad, troligen i Köpenhamnstrakten, men hedersgäst är klar: Paul McAuley! Programmet brukar vara en blandning av danska och engelska programpunkter.

 

 

range of ghostsFinncon, Finlands största kongress, äger i år rum i Jyväskylä 11-13 juli. Författarhedersgäster: Elizabeth Bear och Hannu Rajaniemi! Även Scott Lynch, bland andra, lär komma att finnas på plats. Programmet är på engelska och finska, eventuellt med några programpunkter på svenska.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: