Säg det med pratbubblor…

13 Feb

Det blir alltmer populärt att göra tecknade versioner – ”graphic novel adaptations” – av romaner och tv-serier. Nästa i raden, har vi precis fått veta, blir Patricia Briggs Mercy Thompson-böcker, som ska produceras i tecknad form av förlaget Dabel Brothers. (Ska bli kul att se hur de gör med Mercys tatueringar, som skiftar form för varje bokomslag…)

Samma förlag ligger även bakom bl a adaptionen av George R.R. Martins The hedge knight och de första delarna av Laurell K. Hamiltons Anita Blake – och i framtiden väntar Jim Butchers Dresden files och Dean Koontz Frankenstein.
En annan stor översättning-till-serieform som är på gång nu är Joss Whedons Buffy säsong 8 och Angel säsong 6 – alla vi som trodde att historien var slut när tv-serierna tog slut får här svaren på frågan: Vad tror ni att det hände sen? Det finns också en stor mängd grafiska romaner om Buffy, Angel och Serenity som utspelar sig i olika förhållanden till tv-serierna.
Mer film-och-TV-läsning finns för bl a Heroes, Star Wars, Star Trek och Aliens & Predator; fler bok-adaptioner finns för bl a Neverwhere, Artemis Fowl och Elric.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: