Bokfemman: pjäser

12 Feb

Veckans bokfemma: Din topp fem av pjäser!

Just på den här bloggen fokuserar vi ju på vad vi har i butiken, så den här veckan blir nog vår bokfemma litet skral (kanske mer utförligt på våra privata bloggar, dock) – men vi har nog med åtminstone en pjäs som ingen annan har…

William Shakespeare: The complete works.
Litet fusk med en samling? Men här finns så mycket bra, och inte minst finns det spöken, trollkarlar, häxor och vandrande skogar, älvor och amazoner och en massa annan fantasy 😉

The Klingon Hamlet.
Som vi alla vet skrevs Hamlet egentligen av en klingon. Det är orimligt att tro att ett så pass blodfattigt folk som människorna kan ha skrivit något så blodigt, ärofyllt och sublimt som detta drama. Här presenteras den klingonska orginaltexten tillsammans med den engelska översättningen, i samarbete med The Klingon Language Institute.

Många av Terry Pratchetts Discworld-böcker har dramatiserats av Steven Briggs – t ex Mort, Wyrd sisters (mer Shakespeare! Han är överallt!), Guards! Guards! och Men at arms.

Liftarens guide till galaxen av Douglas Adams: innan det blev böcker, tv-serier, spel, filmer och handduk var det faktiskt en radiopjäs.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: