Nåbelpriset i litteratur 2018

3 Okt

nabelmedaljKära vänner: vi har mycket goda nyheter. Den berömde uppfinnaren och utforskaren Belfred Z. Nåbel, som försvann spårlöst under en svampplockningsexpedition i de underjordiska gångarna mellan Island och Svalbard och dödförklarades 1898, är återfunnen. Han hade bara trillat ner i en tidsspricka som släppte ut honom häromveckan.

I enlighet med professor Nåbels testamente har ju Nåbelpriset i litteratur varje år sedan 1898 delats ut till en författare som ”inom litteraturen har producerat det utmärktaste i fantastisk riktning” (alla tidigare vinnare finns här!). På grund av att dödförklaringen var juridiskt giltig, och eftersom professorn känner sig generös och glad över att ha upptäckt wifi och pumpkin spice latte, så har det beslutats att tidigare priser fortfarande är fullt giltiga, och professorn säger sig ha ”mycket att läsa ikapp”.

För att fira denna lyckliga tilldragelse har Nåbelkommittéen beslutat att omröstningen för att utse årets vinnare ska bli riktigt festlig. Den innehåller bara två kandidater, för att det ska vara extra lätt (eller svårt), och de är författare som nästan alla har läst. För att gå rakt på sak: de nominerade till Nåbelpriset i litteratur 2018 är:

J K Rowling

Neil Gaiman

Röstningsformuläret finns i bloggens högra spalt; på mobil kan en behöva bläddra ner en bit? Till direkt under Senaste inlägg.

Vinnaren presenteras fredag den 12 oktober.

Ett svar to “Nåbelpriset i litteratur 2018”

  1. Stephan 03/10/2018 den 12:31 #

    Inget tvivel om vem som vinner… hoppas jag =)

Lämna en kommentar