Nördarna rekommenderar: Welcome to Night Vale

18 Mar

WTNV_Version BEST 2.27Nu har vi en underbar anledning att rekommendera en av våra favoritsaker, och anledningen hittar du om du klickar här. Ja, det är sant, nu går det att förhandsboka romanen Welcome to Night Vale även hos SF-bokhandeln!

Welcome to Night Vale är från början en podcast, utformad som lokalradiosändningar från den lilla ökenstaden Night Vale. Om du tar H. P. Lovecraft, Twin Peaks, Lake Wobegon och alla konspirationsteorier du någonsin har hört (även om du inte minns att du har hört dem. Du kan ju ha fåtts att glömma), och så lägger du allt det i en stor kastrull, och så kokar du tills alla Lovecrafts fördomar kokat bort, så får du en vanlig dag i Night Vale. En vanlig dag alltså. Innan just den dagens konstigheter börjar hända. Det är surrealistiskt, roligt, kusligt, galet, kärleksfullt och gripande.

Kom ihåg: gå inte i närheten av hundparken. Blå helikoptrar är från Sheriffens hemliga polis och övervakar dig vänligt; sök genast skydd om du ser helikoptrar i andra färger. Var inte rädd för spindlar, spindlar är dina vänner; ursäkta, det var illa formulerat: alla dina vänner är egentligen spindlar. Följ ditt hjärta (det är lätt att spåra, för det kryper långsamt och lämnar ett tydligt spår). All hail the Glow Cloud. Och förhandsboka Welcome to Night Vale-romanen på SF-bokhandeln.

And now, the weather.

mostly void

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: