Litteratur i Lund!

11 Apr

16-21 april pågår LitteraLund, sex inspirerande och fullspäckade dagar om barn- och ungdomslitteratur. Av särskilt intresse för våra läsare kan tänkas vara:

Måndag 16 april, Caféet på Wickmanska, 18.00-18.45:
FÖRFATTARSAMTAL MED NENE ORMES OM URBAN FANTASY
Författaren Nene Ormes samtalar med Therese Granwald från Författarskolan i Lund, om hur det kommer sig att hon började skriva, hur det är att gå på författarskola, och varför hon väljer att låta sin berättelse utspela sig i Malmö. Nene Ormes debuterade 2010 med fantasyromanen Udda verklighet som utspelar sig i ett annat Malmö.

Fredag 20 april på Wickmanska – kulturhus för unga, 15.30-16.15:
FANTASYWORKSHOP MED MARIA TURTSCHANINOFF
Drömmer du om att skriva fantasy? Fantasyförfattaren Maria Turtschaninoff, som bland annat skrivit den prisbelönta Arra – Legender från Lavora och senaste boken Underfors, ger dig övningar, tips och knep för ditt eget skrivande.

Lördag 21 april på Kino, 11.30-13.20:
BIO: GULDKOMPASSEN
Tolvåriga Lyra lever i en värld som är lik vår egen men ändå annorlunda. Människors själar lever i form av djur, daimoner, och de två är oskiljaktiga. När Lyras kompis blir bortrövad av en mystisk kidnapparliga dras hon och hennes daimon Pantalaimon in i ett äventyr fyllt av onda och goda häxor, talande isbjörnar och grymma experiment. Vem är vän? Vem är fiende?

Hela programmet finns här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: