Har sett Coraline!

16 Maj

– och vi är mycket nöjda!
En anledning till att vi ler så brett är att vi tog oss ända bort till Entré så vi fick se Coraline i 3D! Vi höll på att få ögonen utstuckna av nålar och sträckte oss efter flygande terriers. Det var så välgjort att det nästan var distraherande… 😉

3D gav filmen en extra dimension (well… duh.) men storyn var också både spännande och skrämmande; de animerade miljöerna var vackra, levande, kusliga och fantasieggande. Regissören Henry Selick har tidigare regisserat bl a The Nightmare before Christmas, vilket ger er ett hum om känslan – men här är det många fler färger (och därtill muscirkus och cabaret)!

Filmen bygger på Neil Gaimans bok med samma namn. Historien handlar om flickan Coraline Jones som flyttat in i ett nytt märkligt hus med märkliga grannar. Hennes föräldrar har aldrig tid eller intresse för henne, men en dag hittar hon en liten dörr som på natten leder in till en annan värld.

I den andra världen hittar hon den andra mamman och den andra pappan. De har i och för sig knappar istället för ögon, men de leker med henne, lagar hennes favoritmat och låter henne göra allt hon tycker är roligt. Grannarna, trädgården, allt är bättre i denna magiska, fantastiska värld. Och snart vill den andra mamman att Coraline ska stanna i hennes värld för gott…

Gaimans och Selicks saga kan skrämma och fascinera både små och stora barn, och när eftertexterna rullat klart försökte vi få biljetter till föreställningen efter. Så bra var den.

/Karin och Nene (få dina egna knappögon på filmens hemsida!)

Ett svar till “Har sett Coraline!”

  1. Paul 31/05/2009 den 17:54 #

    Nu har jag sett Coraline i 3D! Himla bra film. Tack snälla SFbokhandeln för att ni lottade ut biljetter 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: