Nördmånad dag 31: Vad ser du fram emot? // What Are You Looking Forward To?

31 Maj

I finalen i maj #nördmånad:s instagramutmaning tittar vi framåt. Vad längtar du mest efter? Dagen till ära har vi uppdaterat vår kommande-tavla. Läs mer om böckerna nedanför.

insta 31

I augusti kommer The Stone Sky, tredje delen i N K Jemisins trilogi The Broken Earth. Böckerna utspelar sig i en värld plågad av jordbävningar och vulkanutbrott, där somliga föds med en magi som kan både stoppa och utlösa geologiska katastrofer. De kontrolleras därför stenhårt, rentav förslavas – och några av dem är trötta på det. Första boken, The Fifth Season, vann Hugopriset för bästa roman, och andra boken, The Obelisk Gate, har nominerats till både Nebula och Hugo.

provenanceI september kommer Ann Leckies nya roman Provenance. Den utspelar sig i samma universum som Ancillary Justice, men i en del av rymden som inte styrs av Imperial Radch. Den kommer också att vara lite lättsammare än dem, med drag av äventyrsroman och heist-filmer, men också familjedrama.

Tower of Dawn av Sarah J Maas utspelar sig i samma värld som Throne of Glass-serien, men är en fristående bok om gardeskaptenen Chaol Westfall. Sårad och desperat seglar han tillsammans med Nesryn mot Antica, i hopp både om bot för sig själv och hjälp till sitt land.

Norra Latin är den nya romanen av Sara Bergmark Elfgren, hennes första bok för unga vuxna sedan Engelsforstrilogin. Två ungdomar går i samma klass på teaterprogrammet på Norra Latin i Stockholm, men de kommer från vitt skilda liv. Och skolan ruvar på en mörk hemlighet. En gotisk spänningsberättelse i modern tid.

Metro 2035 är Dmitrij Gluchovskijs tredje roman i det postapokalyptiska Moskva där folk tvingats bosätta sig i tunnelbanan eftersom jordytan är obeboelig. Nu tvingar en kris ut Artiom på en livsfarlig resa för att se om det kanske går att återvända trots allt. Förhoppningsvis kommer den svenska översättningen i september.

azkaban illDe illustrerade utgåvorna av Harry Potter-böckerna fortsätter att komma ut en om året, och i oktober kommer därmed tredje boken, både på svenska och på engelska.

I oktober kommer också den i 17 år efterlängtade nya romanen av Philip Pullman. La Belle Sauvage är första boken i trilogin The Books of Dust, som ska utspela sig både före och efter His Dark Materials-trilogin. Denna första bok äger rum 10 år före Guldkompassen, i Oxford där vi möter 11-årige Malcolm och hans daimon Asta, som far på upptäcktsfärder längs Themsen i kanoten La Belle Sauvage.

oathbringerOch i november kommer Oathbringer, tredje boken i Brandon Sandersons superepiska The Stormlight Archive. En våldsam storm som använts som vapen härjar över hela världen och väcker sovande folkslag som inser att de har en gås oplockad med människorna. Förkämpar för olika länder börjar inse att de måste stå tillsammans för att förhindra en omfattande utplåning.

Ett svar to “Nördmånad dag 31: Vad ser du fram emot? // What Are You Looking Forward To?”

  1. Martin A 28/06/2017 den 18:12 #

    DAWNWARD SPIRE, LONELY HILL (Clark Ashton Smiths och H. P. Lovecrafts samlade brev till varandra) i augusti och IN THE REALMS OF MYSTERY AND WONDER (Clark Ashtons Smiths kompletta prosadikter plus ett urval av hans målningar och skulpturer) i september. Och THE GHOST IN THE CORNER AND OTHER STORIES av Lord Dunsany; redan släppt, men jag har inte fått mina ex ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: