Magiska Malmö: ‘Arry Potter-marknad i Holmgången på söndag

8 Dec

Blott ett nirfskutt – ca 10 meter – från bokhandeln ligger fina gränden Holmgången, där du hittar café, hantverk, tatuering med mera. Nu på söndag 11 december förvandlas Holmgången till Lykttändargränd för det är dags för den magiska Kyndelsmarknaden!

Kort sagt: har du velat besöka Harry Potters Diagon Alley? Det är nu det händer!

Längre sagt: Har du någonsin undrat hur det skulle vara om det faktiskt fanns häxor och trollkarlar som levde i Malmö och Skåne, precis på samma sätt som i böckerna och filmerna och Harry Potter? Lajvfamiljen Vivamus Vitae och Dictum Factum Malmö inbjuder dig att komma till Holmgången i Malmö den 11/12, någon gång mellan 12-18 för att upptäcka det själv. Denna dag håller trollkarlar och häxor sin årliga julmarknad där de säljer trollstavar, trolldrycker och allt annat mystiskt som de behöver. Egentligen är Kyndelsmarknad i Lykttändargränd ett lajv (eller levande rollspel) – en sorts kombination av friteater och världens bästa maskerad – men denna gången är du och alla andra som är nyfiken välkommen att komma förbi och titta. Är du riktigt intresserad kan du  till och med få vara med och spela lite. Då försöker vi ge dig ett uppdrag som du kan lösa på en halvtimme eller så. Är du en aspirerande häxa eller trollkarl själv så finns det gott om saker att köpa – stavar, alkemiska preparat, besvärjelseböcker, magiska anteckningsböcker, pennor, godis, ljus och mycket mer – men kom ihåg: staven väljer magikern, inte tvärtom!  Är du bara nyfiken så lovar vi att detta är den mest magiska julmarknad du besöker i år. Mycket välkommen!

Läs mer på lajvets hemsida och FB-eventet. Um well notera att sju tusen personer anmält intresse för eventet och blott 150 personer i taget får plats i Holmgången. Det kommer att finnas många magiker i Malmö den dagen!

SF-bokhandeln är, i dagens andra verklighet,  den magiska bokhandeln (och planetariet!)  Udda, Saxo, Octaviana & Krååk, och kommer att representeras på marknaden av häxan och bokhandlaren Kasia Spättungen Krååk. Vi kommer att sälja böcker om trollformler, magiska varelser, kvastboll och annat som kan tänkas marknadsintressant. Om du inte kommer in på marknaden när du vill: bokhandeln har öppet kl 12-16! Efter det … får du skicka en uggla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: