Nörderier på Malmö Pride!

4 Aug

Fredag 5 augusti börjar årets Malmö Pride! I det fullmatade programmet (länk till pdf) ingår ett antal nördiga punkter, varav vi är inblandade i några.

Onsdag 10 augusti kl 15, Ballroom, Scandic Hotell Triangeln: Queerness och fanfiction med vår egen Kapten Karin, även känd som Harriet Dumont.

Om inte boken, filmen eller tv-serien visar de queera perspektiven kan du rätta till det – i fanfiction. Genom fanfiction har läsare och tittare friheten att ta tillbaka historien, berätta och dela hur det borde ha gått, berätta det som den “kanoniska” berättelsen inte kan, vill eller vågar.

Onsdag 10 augusti kl 16, Ballroom, Scandic Hotell Triangeln: Queer-rymden anfaller! med författaren Karin Tidbeck och vår egen Lina Johansson.

Välkommen till ett samtal för den invigde och oinvigde om queer science fiction i litteraturen! Vi teleporterar genom den litterära historien och plockar queer-russinen ur sf-kakan. Vilken roll har sf spelat för att visa på alternativ och möjligheter? Från könslösa samhällen till binära alternativ, från det köttsliga till det abstrakta. För att citera Octavia Butler: Inget är nytt under solen, men det finns nya solar.

Dessutom håller Sverok Skåne i ett antal evenemang under rubriken Nörd På Pride – t ex:

* HBTQ-böcker i Science Fiction och Fantasy med Simon Lundin från Stadsbiblioteket och Malmöfandom, måndag 8 augusti

* Sci-fi som verktyg inom HBTQ-frågor med Johan Jönsson, litteraturfestivalarrangör, novellförfattare och science fiction- och fantasylitteraturkännare, söndag 7 augusti

* Den årliga cosplaytävlingen arrangerad av Kodachikai, i samarbete med Svenska Cosplayföreningen, torsdag 11 augusti

– och många andra arrangemang, både på Dansbanan i Folkets Park och på Scandic. Se alla evenemangen på Sverok Skånes Facebook-sida här!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: