Signering: Jannah – sista året på jorden

11 Apr

jannah.jpg”Utvandrarna goes cyberpunk.” På lördag 16 april kl 13 får vi besök av Johan Jergner-Ekervik och Frida Ulvegren som har skapat seriealbumet Jannah – sista året på jorden.

År 2026 upptäcks ett maskhål som leder till ett främmande solsystem, med en fullt beboelig planet inte helt olik jorden. Planeten döps till JANNAH efter det arabiska ordet för paradiset. En satellitlänk upprättas, forskarteam och modiga nybyggare påbörjar projektet att kolonisera den nya planeten. Snart öppnas möjligheter för en privilegierad elit att köpa biljett till ett av de kommersiella stjärnskeppen. Varje år avgår ett fåtal exklusiva resor till det nya förlovade landet.

Det är 2080-talet och på Mosebacke etablissemang finns Lo, en av Sveriges största stream-sändare med feeden ”LO_LIFE”. Hen är en stenrik jetset-person och har byggt om Mosebacke-huset till sin privata lyxvåning med plats för enorma fester.
Isak och Yorik är två underbetalda gruvarbetare på månen. När de inte har månbas-skift bor de i arbetarbaracker i Kenya invid den enorma rymdhissen.
Ett anarkistiskt kollektiv har ockuperat det rivningsfärdiga Kaknästornet i Stockholm. Här odlas grönsaker på taket och fester arrangeras, men i ett avskilt rum ligger Jonnas älskade syskon Pil som en zombie på en säng. Hen följer aktivt ”LO_LIFE” och vill aldrig logga ut.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: