Nördarna rekommenderar: Rat Queens av Kurtis J. Wiebe

6 Apr

En av de bästa pågående serierna just nu är definitivt Rat Queens, skriven av Kurtis J. Wiebe! Än så länge har det kommit ut två volymer, med en tredje på gång i maj.

I volym ett, Sass & Sorcery, introduceras vi till the Rat Queens som är booze-guzzling, death-dealing battle maidens-for-hire. Wiebe själv beskriver den som Lord of the Rings möter Bridesmaids. Rat Queens består av den hobbitliknande Betty, Dee med magiska krafter från guden hon inte tror på, nekromancern Hannah och dvärgen Violet som i protest rakat av sig sitt skägg.

I första volymen blir the Rat Queens utskickade på uppdrag, samtidigt som de andra fantasy-thugs-for-hire i staden skickas ut på liknande uppdrag. Vid första anblick verkar uppdraget vara till för att få ut dem från staden, då invånarna är less på de rastlösa kämparna som gärna slåss. Oavsett vilken byggnad som är i vägen.

Uppdraget visar sig dock vara av ett mörkare slag, och the Rat Queens får slåss för sin överlevnad.

I volym två, The Far Reaching Tentacles of N-rygoth, blir det mer bakgrundshistorier om kämparna.

Sass & Sorcery blev Hugo-nominerad 2015, Eisnernominerad 2014 och vann GLAAD Media Award i sin kategori för sin porträttering av HBTQI-personer.

Make no mistake, trots sin sagomiljö är det allt annat än en barnvänlig serie. Sex, våld och droger är en stor del av the Rat Queens!

 

ratqueens

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: