Mer spel mellan sidorna

8 Dec

Fenix MIBSveriges bästa och längst levande speltidning Fenix har en crowdfunding igång. Målet är att förbättra tidningen utan att höja priset på den:

Vår vision med Fenix är större än att ge ut en speltidning. Vi vill sprida spelhobbyn i allmänhet och rollspel i synnerhet till en bredare krets än de redan invigda. Vi tycker att spel är roliga, berikande och givande på flera sätt.

I Fenix hittar du spel och nördkultur, nyheter, recensioner, förhandstittar, intervjuer, bakgrundsartiklar, rollspelsäventyr och mycket mer. Officiellt spelmaterial till svenska rollspel och specialskrivna artiklar av Kenneth Hite och Pete Nash. Åke Rosenius serie Birger Barbaren är ett annat stående inslag.

Idag, när rollspelen upplever en ny storhetstid är intresset från våra läsare större än någonsin. Men annonsintäkterna har vikt stadigt neråt under flera år. Vi är ett litet spelförlag, med stor erfarenhet på en nischad marknad. Mängden spelmaterial i varje nummer av Fenix är imponerande och av hög kvalitet. Men inte gratis att ta fram eller trycka. Det gör att våra utgifter för tidningen har ökat stadigt, samtidigt som pengarna vi får in inte längre täcker alla kostnader och vi har inga bidrag av något slag (presstöd, kulturbidrag, etc). Vi har själva skjutit till pengar för att klara utgivningen i befintligt skick. Sedan gjorde en byråkratisk miss att vi tvingades välja på att sänka tusen Best of Fenix i havet eller ta pengar från våra andra spelprojekt (Western och Ensamma Vargen) för att betala böter på 50 000 SEK. Det var ett tungt och svårt val, men vi övergav de amerikanska böckerna för att inte fördröja andra projekt. Nu söker vi ditt stöd för att säkra Fenix framtid, för att möjliggöra en speltidning som bara blir bättre istället för att skala tillbaka våra ambitioner.

Vi tror att det finns många som tycker om Fenix och tycker att det är både roligt och viktigt att speltidningen finns. Det här är er chans att hjälpa oss fortsätta ge ut en minst lika bra tidning utan att behöva tumma på tidningens kvalitet, omfång eller höja priset – det tror vi vore olyckligt, framför allt för yngre läsare som ofta har sämre ekonomi.

De pengar vi drar in går oavkortat till att upprätthålla tidningens kvalitet, eller rentav göra satsningar vi annars inte har råd att genomföra i dagsläget.

Så om du vill att Fenix ska fortsätta utvecklas, gå in och stöd dem.

Jag vill också rekommendera Best of Fenix nr 1, 2 & 3. Här har det bästa genom åren samlats i fina inbundna böcker och översatts till engelska. Extra material till Day After Ragnarok, råd om hur du skriver piratkampanjer, SF-western i Norden och en Arkiv X-inspirerad kampanj i Neros Rom är bara några av de juveler som bjuds på.

/Johan

Annonser

2 svar to “Mer spel mellan sidorna”

  1. Schedim 13/12/2015 den 19:45 #

    Vad är det för byråkratisk miss de pratar om? Jag googlade lite men hittade ingenting, det låter förfärligt!

    • sfmalmo 14/12/2015 den 12:02 #

      Det handlar om amerikanska handelstariffer och tillstånd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: