Nördvärdfamiljer sökes!

30 Jul

Malmöbutiken fick ett mail häromdagen – föreningen Youth For Understanding letar värdfamiljer med nördintressen!

De skriver så här:

”Utbytesstudenter intresserade av sci-fi behöver värdfamiljer
Den ideella utbytesorganisationen Youth For Understanding (YFU) tar emot utbytesstudenter i mitten av augusti som kommer från 25 olika länder. Flera studenter har ett stort intresse för sci-fi, manga och fantasy och de behöver fortfarande en värdfamilj. Alla värdfamiljer ser ut på olika sätt. En värdfamilj kan vara mitt i karriären eller pensionär, ensamstående eller har flera barn – det som förenar dem är intresset för andra kulturer och viljan att välkomna en ny familjemedlem från ett annat land till sin familj.

Anna från Tjeckien är intresserad av TV-serier, främst sci-fi- serier. En stor del av hennes liv kretsar kring sci-fi, fantasy och manga och hon gillar att delta i manga-events.
Arthur från Frankrike gillar att läsa fantasy. Hans favoritböcker är Sagan om ringen trilogin, vilket han har läst flera gånger. Arthur är även väldigt intresserad av nordisk kultur och nordiska traditioner.
Mats från Belgien tycker mycket om att läsa fantasy, och läser varje kväll från en fantasy bok. Han gillar även att spela dataspel, TV-serier och filmer.

Det går att vara värdfamilj under ett helt läsår eller en kortare period på 2-3 månader.

YFU:s studenter bor i värdfamiljer runt om i hela Sverige. Vissa bor i de större städerna medan andra bor ute på landet med cykelavstånd till närmsta busshållplats för att åka till skolan. Alla familjer är lika välkomna att höra av sig för att få veta mer. Hitta mer information och skicka in en intresseanmälan här: http://yfu.se/content/bli-v%C3%A4rdfamilj eller ring 08-650 50 25. YFU skickar gärna mer information om studenterna och berättar mer om hur det fungerar att bli värdfamilj.”

YFU bild 2

Familjen Sundberg och deras utbytesstudent Alejandro från Mexiko

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: