The future belongs to the mad

15 Maj

Igår var delar av besättningen och såg nya Mad Max: Fury Road. Det blev ett enhälligt hyllande av två timmars snygg postapokalyps med explosioner, våld, bilar, galenskap, elgitarr och ett fint budskap. Charlize Theron är fantastisk som Imperator Furiosa, som gör uppror mot banditledaren Immortan Joe och försöker rymma med hans harem av ofrivilliga fruar. Tom Hardy är även bra som Max, en tystlåten ensamvarg som råkar hamna mitt i deras flyktförsök och vägkrig.
Efter att på senare tid ha sett många filmer som förlitat sig extremt mycket på CGI är det skönt med en skitig film med mer subtil CGI-användning och mycket praktiska effekter.

George Miller har även regisserat Mad Max och Mad Max: Road Warrior och var med och regisserade Mad Max: Beyond Thunderdome. Mad Max: Fury Road lyckas fånga samma känsla och estetik som de tidigare filmerna. Miller själv uttryckte det som: “I think of action movies as a kind of visual music, and Fury Road is somewhere between a wild rock concert and an opera.”

Så spring och se Mad Max: Fury Road. Du behöver absolut inte ha sett de tidigare filmerna, och du missar verkligen något ifall du inte upplever den på bio.

Furiosa

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: