Post-Essen bonanza

5 Nov

Spelmässan i Essen har kommit och gått, med alla stora nya släpp och Malmös Big Bro Broman var nere och kände på alla kartonger, flyttade alla pjäser och läste alla regelböcker för att se vad som höll måttet för vår räkning.

Lords of Xidit

Lords of Xidit är en fantasy-retheming på det gamla Himalaya, och spelarna är ädla hjältar som reser land och rike runt för att rädda folket från en annalkande fara. Spelarna planerar alla samtidigt vilka handlingar de vill utföra under rundan och när röken lagt sig gäller det att inte ligga sist i någon av poängkategorierna, för då åker en ut! Det gäller alltså att ligga främst i den avgörande kategorin och samtidigt undvika att komma sist i de andra. Ett läckert spel med ovanlig mekanik, väl förtjänt att tryckas om.

 

Among the stars

För den som gillar 7 Wonders och science fiction är Among the stars ett lysande alternativ, för det bygger på samma typ av kortvalsmekanism; varje spelare får en hand med kort, väljer ett att spela ut och skickar vidare resten i hopp om att bygga den stiligaste rymdstationen.

På superhjältesidan får vi två nya rejäla tillskott:

Guardians chronicles

Iello ger sig in i superhjältehypen med Guardians chronicles som överlevt ett skakigt Kickstarter-projekt men nu är fullt i hamn, ett snabbt och actionfyllt spel så som passar sig för genren, där en spelare är skurken och de andra är hjältarna. I linje med den övriga franska utgivningen är produktionsvärdet på topp, med tjusigt skulpterade figurer i lådan.

X-Men: Dice Masters är fortfarande svårt att hålla kvar i lager, men nu kommer åtminstone nästa del i framgångshistorian med Uncanny X-men. Fler hjältar, fler tärningar, fler BIFF BOFF SMACK!

 

Abyss

Bruno Cathala kommer med ett nytt och klyftigt spel som går ut på att samla ihop till det förnämsta undervattenriket. I all enkelhet handlar det om att genom att göra en av tre handlingar på sin runda försöka att samla ihop till de bästa kombinationerna, via den enkla och eleganta mekanik som Cathala gjort sig känd för. Snabbspelat, hela tiden engagerande och rejält fransksnyggt.

 

King of New York

King of Tokyo har fått en kvasiuppföljare med fler pinglor och pinaler och spelarna kan nu förstöra hus och slåss med militären för att få poäng. ‘Nuff said, borde spelas i varje folkhem på julafton.

//Jonas

Ett svar till “Post-Essen bonanza”

  1. Hyvve 06/11/2014 den 10:49 #

    Det ser fint ut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: