Spelnyheter

20 Maj

Vi har fått in pallar med spelnyheter som vi gått och väntat på. I urval:

Marvel Dice – Skapa din egen superhjältekombo med kort och tärningar och visa dina motspelare att dina hjältar och skurkar kan sopa golvet med resten! Har varit så hett eftertraktat i USA att det i skrivande stund redan är inne på andra tryckningen.

Professor Pugnacious – Ett deckbuildingspel för 2-4 spelare med steampunktema.

Alien Frontiers – Hett efterlängtat nytryck om att kolonisera en planet med sina rymdresande. Enkel och smidig resurshantering/worker placement med tärningar och skön femtiotalsestetik.

Istanbul – Nominerad till Kennerspiel des jahres (den mer vuxna kategorin av Årets spel i Tyskland). Den som är skickligast på att köpa lågt och sälja högt vinner. Man kan till och med uppgradera sin skottkärra.

Madeira – Ett eurogame av rang, med meeples, med shiples, karaktärer vars gunst du kan vinna, resurser som måste hanteras och olika vägar till poäng. Helt enkelt ett spel med mycket kött på benen.

1775 (Rebellion) – Academy games har tagit systemet de skapade i 1812 och anpassat det till omständigheterna för den amerikanska revolutionen. Väldigt enkelt och strömlinjeformat, lämpar sig väl för den som är nyfiken på konflikten men inte vill gräva ner sig i tunga regler. Går även att spela i lag mot varandra.

Vi har också fått in expansioner till flera titlar, bland annat Sins of the saviors till Pathfinder the adventure card game, Lure of the dark side till Star Wars: the card game och Honor and profit till Netrunner.

 

//Jonas och Johan

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: