Nyheter på seriehimlen

9 Maj

Om du är som jag och föredrar att läsa serier i samlingar istället för enskilda nummer så får man ibland vänta på att titlar ska komma ut. Samtidigt är det gött när de dyker upp, för då finns det så mycket mer att läsa. Här är tre ganska nya titlar som jag varmt rekommenderar.

FBP

BildUniversum expanderar hela tiden. Likt en pizzadeg som kavlas kommer det till slut inte finna massa nog att hålla samman utan sprickor och revor dyker upp. Det är teorin till varför naturlagarna har spårat ur och varför USA har instiftat Federal Bureau of Physics. En statlig organisation vars uppgift det är att hitta, utforska och neutralisera de risker som uppkommer när naturlagarna inte uppför sig förväntat. Adam Hardy är son till en försvunnen fysikprofessor som jobbar på FBP, han är inte deras bästa agent men heller inte deras sämsta. Adams liv sätts dock i gungning när han och hans partner skickas på ett farligt uppdrag och intressen inom försäkringsbranschen tänker göra vad de kan för att sabotera för FBP.

 

Pretty Deadly

Kelly Sue Deconnick är en ny stjärna på seriehimlen. Hon har haft stor framgång med sin berättelse Bildkring Captain Marvel som t o m skapat sin egen fanskara kallad Carrol Corps. Nu ger Deconnick ut sin första egenskapade serie, Pretty Deadly. I Pretty Deadly har Kelly Sue inspirerats av både västerländsk och österländsk berättartradition. I en degel blandas de till en österländsk fantasywestern som osar hämnd och ond bråd död.

 

East of West

BildMer western får vi i East of West som precis kommit ut med sin andra volym. Här har världshistorien tagit några andra vägar än hos oss och den nordamerikanska kontinenten är uppdelad i olika stater som alla nu går samman i ett försök att kontrollera apokalypsen. Allt försvåras av att en av de fyra ryttarna förälskat sig i en människa och fått ett barn med denna. East of West är både snygg och bra, apokalyptisk westernsci-fi på sin topp.

/ Johan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: