Nördarna rekommenderar: Only Lovers Left Alive

19 Feb

Only_Lovers_left_aliveI helgen var vi på vår favoritbiograf Spegeln och såg Only Lovers Left Alive, och vi kan helhjärtat, enstämmigt och innerligt rekommendera att ni gör detsamma. Om ni inte känner till filmen så låt oss berätta att Jim Jarmusch har gjort en vampyrfilm med Tilda Swinton och Tom Hiddleston i huvudrollerna. Ni må tro att vi hade höga förhoppningar, och de inte bara infriades utan överträffades.

OnlyLoversLeftAlive_2Vampyrerna Adam och Eve har älskat varandra i århundraden, men det oändliga livet kan tära på dem; särskilt på Adam, som bara vill skapa sin musik och har mycket begränsat tålamod med kortlivade men påträngande människor. Eve är överlevaren och när hon ser varningstecknen i Adam återvänder hon till hans ände av världen. Men ett besök från Eves ohängda lillasyster (Mia Wasikowska) blir en tändsticka till en krutdurk. John Hurt är också med, i en fantastisk biroll.

Att säga att filmen är stämningsfull är en kriminell underdrift. Soundtracket är fenomenalt och går nu på repeat på Spotify. De litterära och historiska referenserna är underbara (Tesla får upprättelse!). Och vi får en känsla för det odöda livet – det är drama, men vi förstår att detta bara är en av hundratals dramatiska händelser som har hänt Eve och Adam genom seklen. Se den. Se den!

Trailer:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: