Att göra 2014, del 4: Harry Potter: The Exhibition

6 Feb

hp bildspel1Saknar du Hogwarts och Diagon Alley? De kommer snart till Norrköping! Harry Potter: The Exhibition kommer för första gången till Europa och det svenska stoppet (det enda så vitt vi vet hittills?) blir i Norrköping, 29 maj – 7 september. Utställningen, som har upplevts av över 2,5 miljoner fans, gjorde sin världspremiär i Chicago i april 2009, och har gjort stopp i Boston, Toronto, Seattle, New York, Sydney, Singapore, Tokyo och Edmonton.

hp bildspel2Som besökare bemöts du av en utställningsvärd som delar in dig i Hogwarts olika hus och sedan leds du in i utställningen där resan genom bland favoritscener från Harry Potter-filmerna börjar. Utställningen presenterar scendekorer från filmernas mest populära platser exempelvis Gryffindors allrum och sovsalar, klassrummet för trolldrycker och örtlära samt den Förbjudna skogen – som alla är fyllda med hundratals autentiska föremål, kostymer, och varelser som användes vid inspelningen av filmserien.

 Förutom miljöerna och dekorerna, finns flera interaktiva element. Gästerna får komma in i Quidditch-arenan och får dessutom möjlighet att kasta en Quaffle-boll, dra sina egna Mandrakes i klassrummet för örtlära och även uppleva Hagrids stuga och sitta i hans stora fåtölj. Läs allt om utställningen här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: