Uppskatta en drake idag!

16 Jan

16 januari är Appreciate A Dragon Day! Några drakar vi uppskattar:

natural history of dragonsIsabella, Lady Trent, är en dam som uppskattar drakar. A Natural History of Dragons är första delen av hennes memoarer, och vi får följa hennes målmedvetna och ibland skandalösa resa från ungdomen i societeten, genom expeditioner, studier och nära möten med dessa magnifika varelser, på vägen som leder till att hon blir världens främsta drakexpert, ansvarig för att ha tagit studierna av drakar från myternas dimmiga förflutna till den moderna tidens vetenskap.

 

 

havemercyAtt vara drakryttare i Volstovs flygvapen är ett krävande jobb och skapar en viss typ av arbetsmiljö som inte riktigt lämpar sig i finare cirklar. Efter en skandal med en diplomathustru dömer majestätet drakkåren till straffet sensitivity training. Studenten som får jobbet att göra folk av krigarna, och framför allt Havemercys ryttare Rook, inser snabbt att han är ute på djupt vatten.

 

 

 

 

smaug broschFör den som uppskattar Smaug har vi flera fina saker som kan göra en nästan lika prålig som denne drakarnas drake. T ex ett halsband, en t-shirt och en brosch.

 

 

 

 

 

 

svavelvinterDen reumatiske Blatifagus kom till liv 1987 i den nu legendariska äventyrsviten Svavelvinter av Erik Granström. Med ett surt humör, aptit på hästar och smak för schack med döda ting har Blatifagus nog tagit livet av fler spelare än någon annan drake i Rollspelssverige.  Härligt nog återkom han i romansviten baserad på kampanjen och nu får vi följa med Blatifagus och Arn Dunkelbrink på deras resor över de Trakoriska öarna.

 

 

 

temeraireDen godmodiga och frågvise Temeraire kämpar tillsammans med sin kapten Laurence på Storbritanniens sida i Napoleonkriget. Som en del i det kungliga drakkavalleriet försöker de sätta p för Nappe samtidigt som Temeraire mer och mer ifrågasätter drakars ställning i samhället, en social revolution är inte utesluten.

 

 

 

 

Vilka drakar uppskattar ni?

smaug targaryen

Ett svar till “Uppskatta en drake idag!”

  1. Maria Turtschaninoff 16/01/2014 den 13:57 #

    För mig går ingen upp mot lyckodraken Fuchur från Den Oändliga Historien. Boken, INTE filmen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: