Smash up!

17 Jun

Om du gillar King of Tokyo som Wil Wheaton rekommenderade på Tabletop, finns det en stor chans att du gillar Smash up, som också är ett snabbspelat och lättsinnigt spel, för upp till fyra spelare.

Man kan säga att Smash up tar Dominion-konceptet till ett annat ställe: varje spelare väljer två kortlekar och slänger ihop dem till en stor, och använder under spelets gång sina kort till att slåss om ”baser” som är en annan typ av kort. När en bas har tillräckligt mycket bråk på sig delas poäng ut efter vem som har störst närvaro där, och först till femton poäng vinner.

Lekarna har olika teman och tillhörande förmågor. Piraterna är till exempel specialister på att flytta runt sina kort mellan de olika baserna så att de kan vara där de behövs mest. Zombier kommer tillbaka från de döda (quelle surprise!) och dinosaurierna är stora och tuffa med sina laservapen.

Skulle man sedan köra slut sig på Zombiedinosaurier och Piratninjor finns det förstås en expansion ute, och en med Lovecraft-tema är på väg!

//Jonas

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: