Svenska rollspelsnyheter

12 Feb
https://i0.wp.com/www.riotminds.se/wp-content/uploads/2012/10/RollspeletDummy1.jpgI slutet av förra veckan fick vi äntligen in jubileumsutgåvan av Drakar & Demoner: Trudvang. Riotminds har satt samman två böcker, en med regler och en med världsbeskrivning. Dessa täcker det mesta av allt som publicerats till D&D: Trudvang. Med dem, pennor och tärningar (T6, T10 & T20) har du allt som behövs för flera veckor av spelande och utforskande. Båda böckerna är vackert illustrerade och fångar den unika sagokänslan som alltid varit Trudvagns signatur.
.

Annat som har kommit den senaste tiden är Tramenze till 2012 års vinnare av guldgnomen, Svavelvinter. Tramenza är en flod på Ön Palamux. Den bildar gräns mellan de olika stammar som styr den vilda skogen den rinner genom. De lokala furstarna skulle gärna ta kontroll över flodens enda färjeläge för dess inkomstbringande tullmöjligheter. Men all är inte lugnt på den ö som utgör färjeläget, ett flertal dödsfall har på senare tid drabbat det lilla samhället och om ingen ingriper för att stoppa det som hotar kanske skogen återtar den lilla klick civilisation som växt fram i dess barm.

Till småttingspelet Äventyr har modulen Monster dykt upp. Den är fylld med precis det den utlovar, illustrerade varelser som kan sätta käppar i hjulet för modiga äventyrare, lyor och hålor de dväller i, samt en saga: Den döda staden.
https://i0.wp.com/www.speltidningen.se/Bilder/fenix113.jpg
Från Rävspel väntar vi på att Western IV ska komma, men så länge kan vi spela något av deras två äventyr; Priset för ett liv och Sanningens pris. De har även släppt reglerna till sitt figurspel Guld & Bly och för den som vill ha mer rollspelsnyheter, ett komplett brädspel som utspelar sig i postapokalypsens Stockholm samt ett komplett äventyr till Fantasy OSG rekommenderar jag årets fösta nummer av Fenix.

/Johan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: