Neilnyheter!

13 Jul

I dessa dagar av prequels,origin stories och #0 är det en nyhet som får oss att dansa av glädje: 2013 kommer det nya nummer av Sandman!!!1!

Nyheten avslöjades på Comic-Con igår och man kan se videon av tillkännagivandet finns på Neil Gaimans blogg. Det som ska berättas är en historia som hintats i Sandman, t ex i Brief Lives: när Morpheus tillfångatogs av Burgess i Sandman #1 var han ”returning, in triumph of a kind, from a far galaxy, tired beyond reckoning and tried beyond all endurance.” Det är den resan som nu ska skildras, i en miniserie på sex nummer. Illustratör blir J.H. Williams III, och en illustration har redan släppts ->


But wait, there’s more!


Dessutom har Neil skrivit ett kontrakt på fem barn- och ungdomsböcker med Harper Collins. Och tre av dem är redan skrivna! Redan i januari 2013 kommer Chu’s Day, en bilderbok om en liten panda som nyser stort. Sedan kommer en uppföljare till Odd and the Frost Giants, en bok till om Chu, en mellanåldersbok som ska heta Fortunately, the Milk, och en ”mysterious book that I think I know what it is”, som Neil skriver på sin blogg.


There’s still more!


Dessutom kommer en ny vuxenroman ut under 2013! (”although contracts aren’t signed” ännu, men.) Den kanske kommer att heta Lettie Hempstock’s Ocean.


2013 kommer att bli ett bra år.


/Kapten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: