Nördarna rekommenderar: Gotham City

10 Mar

Det finns mer i Gotham City än Batman, både modiga hjältar och hjärtlösa förbrytare. Om du vill utforska mer av Batmans universum så kommer här några tips.

Batgirl – The greatest stories ever told. Bakom denna fantastiska titel finns en samling av de mest ikoniska berättelser som följer Barbara Gordon när hon axlar ansvaret som Batgirl. Albumet innehåller hennes första framträdande 1967 samt flera äventyr av bl a Kevin Nolan.

Hitman – A rage in Gotham. Hitman, ”superhjälten” som tar kontrakt på onda män och kvinnor för att göra världen till en bättre plats. Med sin förmåga att kunna läsa tankar och se genom väggar gör han vad ha kan för att rensa upp, men klart finns det tid för både kort och öl.

Gotham Central – In the line of duty. Hur är det att jobba som polis i en stad som ha sin egen hämnare? Alla i kåren känner inte sympati för en vigilante som saknar respekt för lag och ordning. I de välskrivna och mycket vackert täcknade albumen får vi föja de två skiften hos Gothams Major Crimes Unit. Välrutinerade Ed Brubaker och Greg Rucka har hämtat mycket inspiration från Homocide och The Wire i denna hårdkokta snutskildring med teckningar som liknar Frank Millers Year One.

Arkham Asylum är en plats som så ofta förekommer i fladdermusens värld att den förtjänar ett omnämnande. I albumet Arkham Asylum har alla patienter på mentalinstitutionen tagit personalen som gisslan. De är villiga att släppa dem, men i utbyte vill de ha Batman. Skriven av Grant Morrison och underlag för det hyllade tv-spelet som delar dess titel. I Arkham Asylum – Madness följer vi Sabine, en ny sjuksyster på sjukhuset som snart ser sig förflyttad till nattskiftet och inser att de inskrivna är långt farligare än vad hon först trodde.

Detta är bara en liten förrätt till det stora smörgåsbord som är Gotham City.
Catwoman, Batwoman, Jokern, Robin, Hush, Poison Ivy m fl väntar på att avnjutas.

/Johan, akolyt till Läderlappen

2 svar till “Nördarna rekommenderar: Gotham City”

  1. Science Fiction-bokhandeln i Malmö 10/03/2011 den 12:14 #

    Glömde ju tipsa om Gotham City Sirens! En helskön serie där Catwoman, Poison Ivy och Harley Quinn är trötta på att dansa efter någon annans pipa, de bestämmer sig för att det får vara slut på gubbväldet.

    http://sfbok.se/asp/artikel.asp?VolumeID=95728

  2. Science Fiction-bokhandeln i Malmö 10/03/2011 den 12:14 #

    Glömde ju tipsa om Gotham City Sirens! En helskön serie där Catwoman, Poison Ivy och Harley Quinn är trötta på att dansa efter någon annans pipa, de bestämmer sig för att det får vara slut på gubbväldet.http://sfbok.se/asp/artikel.asp?VolumeID=95728

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: