Nördarna rekommenderar: Rob Thurman

3 Mar

Ni har väl inte missat att om man är kompis med oss på Fejsboken så får man dagliga boktips? Idag passar jag på att utveckla mitt tips idag här på bloggen, för att kunna skriva mer än 420 tecken.

Dagens boktips från Karin i Malmö är mina favoriter i guilty pleasure-läsning: Cal & Niko-böckerna av Rob Thurman. Om du kör Harry Dresden och Sam & Dean Winchester i en mixer och tillsätter några skopor extra cynism så får du Cal Leandros. Och han är sur över att du kört honom i en mixer. Sur och beväpnad.

Sedan han var liten har Cal jagats av en ras monster som kallas The Auphe – ursprungsmonstren, de som mardrömmar drömmer mardrömmar om. Och som han, helt ofrivilligt förstås, delar gener med. Lyckligtvis har han sin bror Niko, som tränat sig till att bli värsta superninjan, och tränat även Cal till att bli en skicklig monsterjägare. Cal är en punk-ass antihjälte: sarkastisk, cynisk, självironisk, lat och haj på att slåss även om han föredrar att skjuta. Niko är helt enkelt stencool, och dessutom hittar de som sidekick ingen mindre än Robin Goodfellow. Ja, the puck himself.

Det finns sex böcker hittills i serien; den sjätte, Blackout, har alldeles nyss kommit ut och jag hoppas hinna läsa ut den på lunchen. Den börjar med att Cal har tappat minnet, vilket får många intressanta följder …

Detta är bara ren njutningsläsning. Om man har mörk humor. ”Bara”, förresten? Varför läsa om man inte njuter av det 🙂

Det finns också en spinoff-serie, Trickster-böckerna, som utspelar sig i samma värld med cameos av bl a Robin och Ishiah; de saknar Cal & Niko, men å andra sidan har de Griffin & Zeke.

/Kapten Karin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: