TV-serieförväntan

29 Dec

Vi ser mycket fram mot många filmer nästa år – och högst förväntan har vi på The Boy Who Lived. Och det finns även väldigt mycket att se fram emot på den lilla skärmen!

Vilken tv-serie ser du mest fram emot 2011?

Nya serier

Game of Thrones
Första säsongen av tv-serien baserad på George R R Martins episka fantasyserie A Song of Ice and Fire ska börja gå på HBO i april och kommer förhoppningsvis till Sverige fort som attan. Se trailers, produktionsreportage och bilder på HBO:s två GoT-sidor och på Winter is Coming.

The Cape
Snut sätts dit för brott han inte begått, tros död, räddas av ett cirkusgäng och lär sig superhjältekrafter för att vanquish his foes och krossa de korrumperade makthavarna. Summer Glau är med! Se trailer här! Verkar Batmanesque på ett bra sätt.

Battlestar Galactica: Blood and Chrome
En ny prequel-serie som utspelar sig före Battlestar Galactica: under Första Cylonkrigen närmare bestämt, dvs efter den förra prequel-serien Caprica. Huvudpersonen ska vara William Adama, men eftersom det handlar om hans vilda jaktpilot-ungdom får vi nog (tyvärr) inte se Edward James Olmos. Men det lär bli rymd-dogfights!

Terra Nova
År 2149 är livet på Jorden hotat, så med hjälp av tidsportaler öppnar man kolonier i förhistorisk tid. Familjen Shannon flyttar till en sådan koloni, ovetande om att den lokala faunan kan vara åt det lite bitska hållet. Med exekutiva producenter som Steven Spielberg, Brannon Braga (24, Star Trek: Enterprise) och David Fury (24, Lost) kan vi nog räkna med action och dinosaurier. Mer synopsis + bild här.

Falling Skies
Mer Spielberg – nu med utomjordingar. (Vilket år för Steven – dinosaurier och utomjordingar!) Noah Wyle som motståndsledare bland de mänskliga överlevarna på Jorden efter alien-invasionen. Postapokalyps och Världarnas krig, ungefär. Trailer finns här. På hemsidan finns en webcomic man kan börja följa redan nu.

Nya säsonger

Dexter
Säsong 6 om den seriemördande rättsläkaren ska börja spelas in i vår. Vi har inget datum än på DVD-release för säsong 5, där sista avsnittet visades strax före jul.

Doctor Who
TARDISen far vidare genom tid och rum i andra säsongen med Matt Smith som elfte Doktorn och Karen Gillan som Amy Pond. Bland annat kommer Doktorn att bära stetsonhatt. Trailer finns här.

Torchwood
Fjärde säsongen av Torchwood blir åter en ”hel” säsong efter miniserien Children of Earth. Och den kommer inte att vara på BBC utan på amerikanska kanalen Starz. Men självklart med John Barrowman (som hintat att det kan komma att bli sju (7!!!) säsonger till) och Russell T Davies! Och Bill Pullman blir återkommande badguy.

True Blood
Mer sex och blod i Louisiana när vampyrserien baserad på Charlaine Harris böcker om den synska servitrisen Sookie Stackhouse får en fjärde säsong, som ska börja visas i sommar. Tyvärr har vi inget släppdatum för säsong 3 på DVD ännu, men blodläsken hoppas vi kommer igen i januari!

V
Andra säsongen av nya V – rebooten av 80-talsklassikern om utomjordingarna som ”kommer på besök” till jorden – börjar visas i januari. Den här gången kommer Jane Badler och Marc Singer – som spelade Diana resp. Mike Donovan i originalet – att vara med! Kan ha med krökningen av rumtiden att göra?

The Walking Dead
Zombie-succén baserad på Robert Kirkmans grafiska roman-serie blev godkänd för en andra säsong nästan innan den första börjat visas. Den här gången blir det en hellång säsong på 13 avsnitt. Och vi har precis fått in en massa helfina Walking Dead-tröjor!!

Warehouse 13
Nördreferensfyllda konspirations- och artefakt-serien Warehouse 13 har godkänts för en tredje säsong – möjligen på grund av att säsong 2 var den mest sedda tv-serien på SyFy channel 2010 🙂

Annonser

22 svar to “TV-serieförväntan”

 1. Pinianna 29/12/2010 den 13:29 #

  Utan tvekan så är det GoT som gör mig knäsvag. Fast förväntningarna är så höga att jag fruktar ett magplask, så det är skönt att det verkar komma fler spännande serier ^^

 2. Pinianna 29/12/2010 den 13:29 #

  Utan tvekan så är det GoT som gör mig knäsvag. Fast förväntningarna är så höga att jag fruktar ett magplask, så det är skönt att det verkar komma fler spännande serier ^^

 3. Ran 29/12/2010 den 13:39 #

  Länkade till pollen här, vi försöker att rapportera allt nytt som rör Game of Thrones såväl utomlands som i Sverige.

  När det gäller Sverigepremiären har vi varit i kontakt med Canal+, senast precis före jul, men datumet är inte spikat ännu. Vi ska dock få veta så snart som det är klart. Canal+ i Finland har visst antydit att det kan bli augusti och ofta ligger de tydligen nära varandra i de nordiska länderna. Men, som sagt, inget spikat ännu.

 4. Ran 29/12/2010 den 13:39 #

  Länkade till pollen här, vi försöker att rapportera allt nytt som rör Game of Thrones såväl utomlands som i Sverige. När det gäller Sverigepremiären har vi varit i kontakt med Canal+, senast precis före jul, men datumet är inte spikat ännu. Vi ska dock få veta så snart som det är klart. Canal+ i Finland har visst antydit att det kan bli augusti och ofta ligger de tydligen nära varandra i de nordiska länderna. Men, som sagt, inget spikat ännu.

 5. nene 29/12/2010 den 14:47 #

  Även om Torchwood är tillräckligt för att göra mig kvittrig så råder det INGEN tvekan. Game of Thrones. Alla gånger.

 6. nene 29/12/2010 den 14:47 #

  Även om Torchwood är tillräckligt för att göra mig kvittrig så råder det INGEN tvekan. Game of Thrones. Alla gånger.

 7. nene 29/12/2010 den 15:00 #

  … och Doctor Who-klippet går inte att se. Av upphovsrättsliga skäl. Attans.

 8. nene 29/12/2010 den 15:00 #

  … och Doctor Who-klippet går inte att se. Av upphovsrättsliga skäl. Attans.

 9. Science Fiction-bokhandeln i Malmö 29/12/2010 den 15:09 #

  Doctor Who-trailern är nu omlänkad till YouTube! Skynda att titta, ifall de får ta bort den …

  Ran: tack för länken, och tack för att ni ligger på Canal+! Vi *måste* ju få se GoT! 😀

 10. Science Fiction-bokhandeln i Malmö 29/12/2010 den 15:09 #

  Doctor Who-trailern är nu omlänkad till YouTube! Skynda att titta, ifall de får ta bort den …Ran: tack för länken, och tack för att ni ligger på Canal+! Vi *måste* ju få se GoT! 😀

 11. Science Fiction-bokhandeln i Malmö 29/12/2010 den 17:01 #

  @GoT-produktionsteamet: But no pressure.
  🙂

 12. Science Fiction-bokhandeln i Malmö 29/12/2010 den 17:01 #

  @GoT-produktionsteamet: But no pressure.:)

 13. Johan Sporre 29/12/2010 den 17:33 #

  För mig är det GoT alla dagar i veckan, även om flera av de nya serierna här ovan såg intressanta ut.

  Appropå startdatum så har jag för mig att det nämndes i någon intervju som länkades från winter is coming att den skulle ha dansk premiär i april. Jag kan i och för sig ha tolkat danskan fel, och även minnas fel 🙂

 14. Johan Sporre 29/12/2010 den 17:33 #

  För mig är det GoT alla dagar i veckan, även om flera av de nya serierna här ovan såg intressanta ut.Appropå startdatum så har jag för mig att det nämndes i någon intervju som länkades från winter is coming att den skulle ha dansk premiär i april. Jag kan i och för sig ha tolkat danskan fel, och även minnas fel 🙂

 15. Anonymous 29/12/2010 den 17:38 #

  Här var den danska artikeln förresten:
  http://ekstrabladet.dk/flash/filmogtv/tv/article1468068.ece

  Där Canal+ säger att de förväntar sig en dansk premiär i april.

 16. Anonymous 29/12/2010 den 17:38 #

  Här var den danska artikeln förresten:http://ekstrabladet.dk/flash/filmogtv/tv/article1468068.eceDär Canal+ säger att de förväntar sig en dansk premiär i april.

 17. Johanna 29/12/2010 den 17:51 #

  Torchwood säsong 4. Jag är mycket nyfiken på vad de tänker göra med serien nu och om de kan hålla samma klass som i säsong 3.

  Hade nog varit Doctor Who säsong 6 om jag hade sett säsong 5, men nu har jag inte det.

 18. Johanna 29/12/2010 den 17:51 #

  Torchwood säsong 4. Jag är mycket nyfiken på vad de tänker göra med serien nu och om de kan hålla samma klass som i säsong 3.Hade nog varit Doctor Who säsong 6 om jag hade sett säsong 5, men nu har jag inte det.

 19. Spaceflowerblue 29/12/2010 den 22:30 #

  Ang Torchwood The New World så tror jag att Pullman ska vara en i ”gänget” och inte fienden. Fast man vet ju inte säkert förstås. Är väldigt nervös att dom ska förstöra serien o göra den alltför amerikansk och mörk. Gillade säsong 1 o 2 bäst, 3an är väldigt snyggt gjord men lite för mörk för mig.
  Mycket att se fram emot under 2011!

 20. Spaceflowerblue 29/12/2010 den 22:30 #

  Ang Torchwood The New World så tror jag att Pullman ska vara en i "gänget" och inte fienden. Fast man vet ju inte säkert förstås. Är väldigt nervös att dom ska förstöra serien o göra den alltför amerikansk och mörk. Gillade säsong 1 o 2 bäst, 3an är väldigt snyggt gjord men lite för mörk för mig. Mycket att se fram emot under 2011!

 21. Captain Fluffles 06/01/2011 den 18:07 #

  Pullman ska spela en brottsling som har lyckats ta sig ut från fängelset, olagligt eller lagligt vet jag inte än. Han är inte ”a good guy” per se, men det Torchwood är linjen hårfin och ibland non-existing när det gäller sådana saker. Och det är väl lite därför vi älskar serien med 😛

  Rex ska spelas av någon snubbe från Cityakuten, och den andra nya major character, Esther ska spelas av Alexa Havins, som varit med i All my Children. Även Dichen Lachman från Dollhouse ska vara med.

  Förutom Torchwood och Doctor Who ser jag mycket framemot BBC's nya sci-fi serie Outcasts, med Jamie Bamber (Cpt Apollo från BSG) ska vara med i.

  Allt som allt kommer det att bli ett fantastiskt TV-år!

 22. Captain Fluffles 06/01/2011 den 18:07 #

  Pullman ska spela en brottsling som har lyckats ta sig ut från fängelset, olagligt eller lagligt vet jag inte än. Han är inte "a good guy" per se, men det Torchwood är linjen hårfin och ibland non-existing när det gäller sådana saker. Och det är väl lite därför vi älskar serien med :PRex ska spelas av någon snubbe från Cityakuten, och den andra nya major character, Esther ska spelas av Alexa Havins, som varit med i All my Children. Även Dichen Lachman från Dollhouse ska vara med.Förutom Torchwood och Doctor Who ser jag mycket framemot BBC's nya sci-fi serie Outcasts, med Jamie Bamber (Cpt Apollo från BSG) ska vara med i. Allt som allt kommer det att bli ett fantastiskt TV-år!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: