Fantabulös fin framtids-filmfredag

22 Okt

Biopremiär:
Legenden om ugglornas rike – Ugglor i rustning i 3D!
Paranormal Activity 2Uppföljaren till den stora skräcksuccén från förra året.

TV:
Lördag, SVT 2 21.15 Persepolis – film baserad på Marjane Satrapis självbiografiska serie vid samma namn.
I brist på annat än nittitallsrullar deluxe i action/thriller/dramagenren på TV så rekommenderar vi valfri TV-seriebox istället, kanske någon av dessa? Bland veckans nyheter finns även Dollhouse säsong 2, Samurai Deeper Kyo Complete Collection (alla 26 avsnitt), Doctor Who-samlingen Revisitations 1, och en box med alla 13 avsnitt av Haibane Renmei, en lågmäld, vacker och annorlunda anime-serie som rekommenderas av Nahal här.

Filmmiscellaneous:
The Hobbit har äntligen fått grönt ljus – och huvudpersoner!! Som Bilbo Baggins ska vi få se Martin Freeman! Bland dvärgarna finns Richard Armitage, Aidan Turner, Rob Kazinsky, med flera. Rykten pratar om att även bland andra David Tennant, Stephen Fry och Bill Nighy ska vara med – bara att hålla tummarna!

Idag 22 oktober är det Christopher Lloyds födelsedag! Stort grattis till Dr Emmett Brown, flux capacitorns uppfinnare, tillika Judge Doom och onkel Fester. Och i samma veva är det idag mindre än fem år kvar till framtiden så som den skildrades i Tillbaka till framtiden 2 – och io9 gör en genomgång av hur våra kök kommer att se ut då!

Remakes under produktion vi inte tänker prata om:
– Den nya The Crow som vill vara en ”whole relaunch of the franchise, much more of a dark superhero type”, med en huvudperson som ska vara ”a much more present day character, someone more relatable to everybody”, och som denne vill de ha … Mark Wahlberg.
– En remake av Total Recall. De tittar på Colin Farrell.
– En remake av Hellraiser. Inblandade är regissör Patrick Lussier and manusförfattare Todd Farmer, som verkar gilla att göra 3D-filmer.

6 svar till “Fantabulös fin framtids-filmfredag”

 1. Johanna 22/10/2010 den 13:51 #

  Det är så synd att Legenden om Ugglornas Rike bara kommer visas med svensk dubbning på biograferna och dubbningen verkar vara rätt kass. Annars verkar den jättehäftig.

 2. Johanna 22/10/2010 den 13:51 #

  Det är så synd att Legenden om Ugglornas Rike bara kommer visas med svensk dubbning på biograferna och dubbningen verkar vara rätt kass. Annars verkar den jättehäftig.

 3. Pål Eggert 22/10/2010 den 20:06 #

  Ööh, göra the crow mera ”relatable to everybody”. jaha – ska han vara hip-hopare eller..?

 4. Pål Eggert 22/10/2010 den 20:06 #

  Ööh, göra the crow mera "relatable to everybody". jaha – ska han vara hip-hopare eller..?

 5. nene 24/10/2010 den 09:12 #

  *host, fräs, kaffe i näsan* Mark Whalberg?!!!! Jag klöks! Somliga filmer är faktiskt bra som de är. Jag har dessutom svårt att komma på en film som blir bättre av att göras om med MW i huvudrollen.

  Nej, vi gör rätt i att aldrig prata om det här. Verkligen.

 6. nene 24/10/2010 den 09:12 #

  *host, fräs, kaffe i näsan* Mark Whalberg?!!!! Jag klöks! Somliga filmer är faktiskt bra som de är. Jag har dessutom svårt att komma på en film som blir bättre av att göras om med MW i huvudrollen. Nej, vi gör rätt i att aldrig prata om det här. Verkligen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: