Nördarna rekommenderar: Retribution Falls

19 Aug

Kapten Frey har haft ett par svåra år där ljuspunkterna har bestått av bortspelade pengar, bortsupna kvällar och bortglömda kvinnor, större delen av hans manskap skulle nog ta första chansen att lämna ”The Ketty Jay”, om det inte var för deras egna problem och brokiga förflutna.

Den slitna besättning på smugglarskeppet får ett erbjudande som låter för bra för att vara sant. Men varför skulle de inte ha tur för en gångs skull? Efter alla motgångar och hårda turer skulle väl livet för en gångs skull kunna le en smula åt rätt håll?

Med en huggare i ena handen, en flaska rom i den andra, en revolver i byxlinningen och en golem som stöd finns det kanske en chans för Kapten Frey att slutligen kunna förbättra sin situation i världen.

I Chris Woodings retrofuturistiska värld seglar aeriumfylda luftskepp fram över hav och skogar. Smugglare, pirater, äventyrare och slikt avskum håller sig borta från koalitionens stora krigsfrigatter medan schismen mellan ärkehertigen och de troende växer.

Retribution Falls är boken för alla som gillar hissnande äventyr, slitna typer, snabba tungor och den som får slå underifrån.

/Johan

Annonser

Ett svar to “Nördarna rekommenderar: Retribution Falls”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Sommarläsningen börjar idag | SF-bokhandeln Malmö - 25/05/2013

    […] länge: White Cat av Holly Black (rekommenderad av nördarna), Retribution Falls av Chris Wooding (nördarna rekommenderar), Windup Girl av Paolo Bacigalupi (månadens bok) och Quantum Thief av Hannu Rajaniemi är sådant […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: