Fredagsfilm

19 Aug

Den här helgen har en grym tv-tablå! Inte bara Sagan om ringen-trilogin på trean tre kvällar i rad, utan en del bra skräck och sci-fi också. Och lite annat smått och gott.

Bio:
The Expendables – förra veckan hade denna nittitalsrulle premiär, kanske hade kunnat heta The Last Action Heroes? Alla de stora biffarna i en och samma rulle lovar action i kubik.

Dvd:
Sky Crawlers – Vi har fått in den på både svensk DVD och blu-ray! Regissören bakom Ghost in the Shell ligger bakom denna lilla pärla.

TV: Fredag:
TV3 21.00 – Sagan om ringen – Härskarringen – Första filmen i Ringentrilogin. Behöver nog inte en närmare introduktion än så.
TV3 02.15 Skeleton Key – Kate Hudson är en sköterska som upptäcker en läskig vind i huset hos sin vårdnadstagare. Hoodoo och läskigheter.
Kanal 5 22.00 – Resident Evil – Milla Jovovich i sin ikoniska roll som Alice. Virus och zombies och Umbrella Corporation.
TV6 22.00 – Pluto Nash – Nittitalet verkar vara på g även på filmfronten, så varför inte nämna denna nittitalsrest?

Lördag:
TV2 21.00 – Sagan om de två tornen – Sagan fortsätter.
Kanal 5 21.00 – Världarnas krig – Aliens invaderar jorden och Tom Cruise kämpar för sin familjs överlevnad.
TV6 16.15 – Den oändliga historien – Sagoklassikern! Bastian Balthsar Bux måste rädda Fantasien med sin fantasi.
TV6 21.00 – Happy Gilmore – Har inget med våra genrer att göra egentligen, men den är så fruktansvärt dålig på ett så himla bra sätt, så jag lägger med den ändå när kaptenen ändå är på semester och andre styrman är upptagen av sina sysslor. Muhahaha!

Söndag:
TV3 14.00 – The Librarian – En saktmodig bibliotekarie kastas in i en jakt på en artefakt som stulits från dennes bibliotek. Drama! Komedi! Äventyr! Romans!
TV3 21.00 – Sagan om konungens återkomst – Avslutningen på trilogin, sen får man komma in till oss och köpa blu-rayboxen för att kunna se den åter och åter igen.
TV4 21.00 – No country for old men – Samme man som skrev The Road/Vägen har även pennat No country for old men, som senare blev en film under Cohen-bröderna. Finstämd och melankolisk

/Lina, dansandes på borden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: