Serie- & manganyheter!

27 Apr

Vi har fått in lite nyheter idag som är värda att uppmärksammas!

Bone känner de flesta serienördar igen, skapad av Jeff Smith. Däremot verkar hans gammelnya projekt inte ha fått lika mycket uppmärksamhet, vilket är lite synd! RASL skiljer sig mycket mot Bone, och har sagts visa Jeff Smiths mörkare sida. Som om inte Bone kunde vara mörk emellanåt… Även själva formatet skiljer sig från gemene seriealbum, lite större än A3.
RASL handlar om en transdimensionell konsttjuv som sagts påminna om Steve McQueen. Den har klassats som sci-fi noir, vilket jag kan hålla med om.
Första delen heter The Drift, och idag fick vi in volym två – The Fire of St George.

Dash Shaws Body World har också ett speciellt format. Det är ett avlångt inbundet album, där ryggen är på kortsidan. Det känns lite som att bläddra i en kalender, fast istället för veckodagar finner man en historia om ett framtida USA efter ett förödande inbördeskrig. Paulie Panther upptäcker både en planta som ger telepatiska krafter, och omgivningens antipatier mot de som trotsar normen och konformiteten.

På mangafronten intet nytt? Jo, såklart! Eventuell en första här på bloggen; en manga/roman rekommenderad enbart för lukten… Eller ja, alla sinnesintryck är överväldigade, nu återstår bara att läsa den också! För text är där. Det är en graphic novel i dess esse, med textsidor uppblandade med rika illustrationer och målningar. Att det är Yoshitaka Amano som är inblandad gör det inte sämre heller. Vampire Hunter D någon? Final Fantasy? Shinjuku handlar om prisjägaren Daniel Legend vars nya uppdrag är konstigare än nånsin – han ska hitta sin sedan länge försvunna syster. Beväpnad med ett vykort och en pistol tar han sig sakta fram till Shinjukudistriktet i Tokyo där han hamnar i ett gängbråk av episka proportioner mellan undre jorden och den undre världen..
Sa jag att den luktar fantastiskt gott? Kanske är kartongpärmarna.

/Lina, lost in a good comic.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: