Midsommarfighten

16 Jun

Det var en hård och jämn kamp in i det sista, men William of Baskerville överlistade till slut James Bond. Han gjorde det säkert med 7 sekunder tillgodo också. Men, som den sista kommentaren påpekade: Sean Connery skulle spöa dem allihop samtidigt med vänstra handens lillfinger!

Nu börjar det dra ihop sig till midsommar, och fru Titania kräver att vara med. Eller inte ens kräver, utan sätter sig på tronen, och vem är jag att säga nej till sommardrottningen? Men hon får tufft motstånd:

Who would win in a fight?

Titania.
Ill met by moonlight om du träffar på henne när du är ute och samlar dina sju blomster. Faeries älskar att roa sig med människor för sitt eget höga nöjes skull, och deras drottning måste ju vara värst (tja, hon eller Oberon, för all del…).

Titania förekommer på många fler ställen än i En midsommarnattsdröm förstås (hon är ju rätt självsäker och fåfäng). Bland annat: Books of magic och Sandman, Dresden Files (med början i Summer knight), och Magic street. Och Fröding!

Catwoman.
”Life’s a bitch. Now, so am I.”
Meow.

En alternativ Kattkvinnan finns i Frank Millers Batman: Year One, och hon har även många egna album.

Lamia / The witch-queen.
”I seek a star. Once I find her I shall cut out her heart with my great knife and the glory of our youth … shall be restored!” Och hon drar sig inte för något i det sökandet.

I boken har häxdrottningen inget namn utan är en av de tre Lilim. Men andra lamior förekommer i bl a D&D, Anita Blake och Fairy Tail; och John Keats skrev dikten Lamia, säkerligen inspirerad av sina egna erfarenheter – vilka Tim Powers skildrar i The stress of her regard.

Isabeau d’Anjou.
Hon är väl inte direkt en fighter jämfört med de andra. Vad ska hon göra, flaxa i deras ansikten? Men hon är knappast ett våp heller. Och det är klart att hon ska vara med så hon får en chans att bevisa att hon också kan vara kick-ass, som det ska vara nuförtiden.

/Lady Karin of the Seelie Court (åtminstone den här veckan…)

Annonser

3 svar to “Midsommarfighten”

 1. Erik Wasselius 16/06/2009 den 12:58 #

  Isabeau d'Anjou har ju onekligen ett väldigt starkt ess i ärmen.
  Där hon är är också Rutger Hauer.
  (Aldrig längre bort en två skutt och ett långsvärd).

  Glöm inte det…

  /Erik

 2. Emma 16/06/2009 den 13:37 #

  Isabeau givetvis, kärleken övervinner allt!

 3. lazy 16/06/2009 den 18:34 #

  Om man får ta hjälp av dem som bara är en handvinkning bort så blir fighten Seelie Court vs. Lilim. Det skulle jag iofs vilja se…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: