Ännu en ultimate fight

27 Mar

Vi har en överlägsen vinnare – för att undersöka det ockulta och fasansfulla vill flest vara bibliotekarier och/eller bokhandlare. Naturligtvis. Men vårt samfällda råd är: kör med kortkatalog och bokföring i läderbundna liggare. Inspirerat av denna dag blir nästa episka strid:

Who would win in a fight?
Humans vs. computers

Beskriv gärna i kommentarerna hur ni tänker er striden!

Annonser

5 svar to “Ännu en ultimate fight”

 1. lazy 27/03/2009 den 20:10 #

  Nå. Jag har oftare och oftare på sistone tagit mycket hårt tag om impulsen att gripa laptopen i skärmen och dunka den upprepade gånger i något gjort av betong eller gjutjärn. Den fighten skulle jag vinna. Grejen är väl att hinna göra det innan datorerna driver oss till vansinne och/eller slaveri. ”I’m sorry, Dave, I’m afraid I can’t do that.” Eller jämför med tankarna om Google-projekten i < HREF="http://www.dn.se/dnbok/junot-diaz-slar-ett-slag-for-sf-1.815226" REL="nofollow">den här DN-artikeln<> featuring Kapten Maths.Men – så länge vi kan stänga av dem, så hoppas jag att vi vinner./Kapten Karin

 2. Anonymous 28/03/2009 den 00:45 #

  I’ve got the power!(1 sec before the plug was pulled)

 3. Johan 30/03/2009 den 17:38 #

  Eftersom det låg exakt 42 röster när jag passerade förbi, sså får jag väl anta att fighten går till så att människan går fram till datorn och långsamt räknar ”ett… två… tre….” – något av det agressivaste man kan göra mot datorer, enligt en viss triologi med oklart antal delar.

 4. Gunnar 31/03/2009 den 13:19 #

  Okej, människor kan hoppsparkar, karatemoves, har gevär och bomber och till synse alla påtänkliga övertag. Datorerna har bara obegränsat med tid att vänta ut oss med pacefisktiska metoder. ¨Allt de har behövt göra är att säkra upp kontroll över sin näring dvs el och efter att de kommit dit är de trygga. Och tyvärr är det redan så att datorerna styr t.ex. Ringhals. De har redan också prövat en del offensiva manövrar, men det verkar som de bedömt att det inte riktigt är värt deras energi (avsiktilig ordvits). Men ingen kan förneka effekten ett slag som Tjernobyl har.Så vi kan ha får lilla gerillarrörelser och ibland känna en ultimat makt genom at kunna stänga av datorn (men misstänker att det är flera som märkt att de ibland står på trots att man var säker påa tt man stängt av dem). Ändå så är det i längden så att de kommer att segra.

 5. Michael R. 01/04/2009 den 10:38 #

  Om vi ska vara realistiska (fast vem vill egentligen vara det?) så kan dagens datorer inte ens förstå konceptet ”strid” ordentligt. Och om vi drar ut kontakten så kommer bara solcellsminiräknare kunna försöka dividera, multiplicera, addera och subtrahera ihjäl oss. Det värsta jag sett en dator göra otillåtet är att sätta igång sig själv. Det värsta en människa gjort? Tala inte om det…Förresten skulle datorerna hur som helst ge upp eftersom de idag saknar förmåga att känna njutning, och alltså inte skulle se något skäl att erövra och/eller utrota mäsnkligheten, emedan de inte skulle njuta av en seger så som vi människor gör och alltså saknar motivation. Inte ens självbevarelsedrift har de, så det är bara att köra in en yxa i hårddisken och se hur datorn inte har något skäl (eller sätt, för den delen) att stoppa en.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: