Öppet brev till SF Bio.

7 Mar

Vi vill se fantasy, science fiction, skräck och anime på bio även i Skåne. Vi på SF-bokhandeln Malmö går i god för att det finns väldigt många människor i Skåne som är mycket engagerade i fantasy, science fiction, skräck och anime: nämligen vår stora och ständigt växande kundkrets. Att vi har öppnat en helt ny bokhandel i Malmö som specialiserar sig på dessa genrer – och som gör lysande affärer – bevisar också att alla dessa nördar är beredda att lägga pengar på sina kulturupplevelser.

Vi har redan skrivit om att vi vill se Bläckhjärta. Vi, och många med oss, kommer även att vilja se följande på bio i Skåne i vår och sommar:

Watchmen
Alan Moores klassiska graphic novel-mästerverk som domedagsbådande film.

Dragonball
Spelfilm av den klassiska mangaserien – med James Marsters som Piccolo!

Nausicaa från vindarnas dal
Klassisk animefilm av Hayao Miyazaki, mästaren bakom bl a Spirited away och Min granne Totoro.

Ponyo on the Cliff
Miyazakis allra nyaste film.

X-Men Origins: Wolverine
Bakgrundshistorien om antihjälten Wolverine från klassiska serie-universat Marvel.

Star Trek
En helt ny film som berättar bakgrundshistorien till den klassiska tv-serien: Spock och kapten Kirk som unga!

Coraline
En stop-motion-filmatisering av mästaren Neil Gaimans underbart kusliga barnbok (som ger vuxna mardrömmar). Den vill vi se i 3-D, tack!

Terminator – Salvation
John Connor är tillbaka i ett nytt kapitel om motståndet mot Skynet och robotarna – uppföljare till två moderna klassiker.

Längre fram kommer vi även att vilja se: Pride and Prejudice and Zombies – the movie; Pride and Predator; Tim Burton-filmerna Alice i Underlandet och Dark Shadows (med Johnny Depp som vampyr); The Wolfman; och Till vildingarnas land, förstås.
Men remaken av Rocky Horror Picture Show kan ni hoppa över. Revivea originalet istället, vi lovar att sjunga med!

För oss känns det självklart att filmerna ovan är tillräckligt stora och intressanta för att dyka upp på Filmstaden – men det trodde vi om Bläckhjärta också. Och om ni tycker att de är för ”smala” för Filmstaden så får ni gärna visa dem på vår favoritbiograf Spegeln, biostämningens högborg i Malmö.

Om vi ska behöva vänja oss vid att åka till Köpenhamn eller vänta på DVD varje gång vi vill se en bra film så kommer vi ju att, tja, vänja oss vid det.

Annonser

12 svar to “Öppet brev till SF Bio.”

 1. Urrk 09/03/2009 den 12:48 #

  Jag med flera kolleger brukar köra hela den långa vägen ända från Helsingborg till Malmö för att se den här typen av filmer på Royal. Det här är fest för oss. Har sett fram emot Bläckhjärta som nu inte verkar bli till något.

 2. Fia 09/03/2009 den 18:21 #

  Tjoho, ni rockar!

 3. Linnéa 09/03/2009 den 18:52 #

  jag vill gärna se Bläckhjärta, något av Hayao Miyazaki och Coraline på bio, det är väl onödigt att vänta tills de kommer på DVD?

 4. Fia 09/03/2009 den 20:54 #

  Vad har ni för öppettider i påsk? Jag får celebert besök av en viss bokbloggerska och tänkte visa SF-bokhandeln, antagligen under skärtorsdagen… dvs om ni har öppet då..?

 5. Tålmannen 09/03/2009 den 21:22 #

  Snälla SF, jag vill gärna se de här filmerna i Malmö 🙂

 6. Bilbo87 11/03/2009 den 00:53 #

  Det är skamligt att en affärsverksamhet som SF bio väljer att inte visa en sådan film som Inkheart på sina malmöbiografer, när det är så uppenbart att detta är en film med otroligt många beundrare.SF bio borde verkligen skämmas, har man utnämnt sig själv till Sveriges bästa biofilms-portal så har man ett ansvar oc det ansvaret försummas när sådana är missar görs.Jag säger bara, fy skäms och skärp er för he#v#”e

 7. Science Fiction-bokhandeln i Malmö 11/03/2009 den 13:08 #

  Fia – på skärtorsdagen har vi öppet som vanligt! Långfredag och Annandag påsk är vi hemma och äter (marsipan-)ägg, Påskafton öppet 10-14.

 8. Michael R. 13/03/2009 den 09:51 #

  En annan sak som vore intressant att läsa om är filmer som ni önskar att någon skulle göra.Jag skulle t ex vilja se ”Paradise Lost – The Musical”. Det borde vara med åtminstone två sångnummer åt Satan, gärna i stil med Rasputins ”In the Dark of the Night” från Anastacia (den tecknade filmen, inte sångerskan!), och Adam och Eva kunde ha en sång i stil med ”Damn it, Janet” från Rocky Horror Picture Show, och så vidare.Så: vilka filmer vill ni att någon ska göra?

 9. Socialistsimon 13/03/2009 den 14:18 #

  Har ni fått svar från SF på brevet ännu?Ens något i stil med: ”Tack för era åsikter moss inte”, ”Tack för visat intresse”./s

 10. Socialistsimon 13/03/2009 den 14:22 #

  F-n kaksmulor under tangeterna:”Tack för era åsikter moss inte” skule vara ”Tack för era åsikter men vi bryr oss inte”Korrläs, stupid/s

 11. Science Fiction-bokhandeln i Malmö 13/03/2009 den 14:46 #

  Vi har hittills fått svaret ”Jag har vidarebefordrat ditt mail till de inom SF Bio som kan påverka var filmerna visas.” So we’re waiting, and waiting…

 12. Uffe 30/05/2009 den 22:28 #

  Problemet som gör att filmutbudet på biograferna i skåne likriktas är att SF har mer eller mindre monopol på biografmarknaden. Vad ni verkligen borde göra är att skicka det här brevet till Folkets Bio (som driver Panora) eller Folkets Hus och Parker (som driver Spegeln). Det är aktörer som i mycket större utsträckning än SF lyssnar på biografbesökarna och som har möjlighet att visa smalare film som inte passar in på Filmstaden XXX.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: