Kommande, och kommande kanske, och problemet med nostalgi.

25 Feb

Michael Gondry (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) ska regissera långfilmen The Green Hornet! Hmm, kan bli riktigt kul… *tar sig litet tv-nostalgi*.
Jaime Ray Newman, som har setts i Supernatural och Stargate: Atlantis ska ha en av häxrollerna i en remake av The witches of Eastwick. Självklart får man genast remake-allergiska reaktioner – men senast någon gjorde om en Jack Nicholson-roll så gick det ju faktiskt otroligt bra:
George R. R. Martin är trött på att folk klagar på att A dance with dragons drar ut på tiden, men får stöd av sina fans, och av John Scalzi och Charles Stross.
Och Wise man’s fear av Patrick Rothfuss – uppföljaren till The name of the wind – har blivit uppskjuten till 2010.

Tokyopop (som ger ut bland annat Fruits Basket) släpper en Battlestar Galactica-manga i april – provläs här.
Jag började med nostalgi, men det kan ha sina nackdelar också visar det sig. SF-bloggen io9.com rapporterar: Neurologists explain why you hate George Lucas. – Och John Scalzi spekulerar om varför George planerar att släppa ännu en version av Star Wars – nu i 3D.

5 svar till “Kommande, och kommande kanske, och problemet med nostalgi.”

 1. Nene 25/02/2009 den 16:43 #

  Stackars GRRMartin. Det kan inte hjälpa hans skrivkramp det minsta att folk kastar sig över honom offentligt eller på mail. Och jag vet inte var dessa galningar har blivit uppfostrade, men jag har minsann fått veta att om du inte har något snällt att säga till någon så låter du bli att säga något alls. Se vad det ledde till! Vi vill ju att han ska skriva mer, inte sitta och tänka att ”de där gnälliga typerna ska minsann inte få nåt”. Jag unnar mig ett utbrott nu och då eftersom det lättar längtan efter mer Jamie, men ärligt, jag har för många böcker att läsa som det är. Om han bara ville sluta lova att boken ska komma ut ”snart” så ska jag sluta bli besviken när den inte kommer.Tills dess kommer jag att göra som vanligt, jag kommer inte att läsa hans blogg (där han förstås får skriva vad han vill), jag kommer att bevaka pressen och den dag det står att han har lämnat in manus till DWD så kommer jag att vara glad. Och aldrig i min lilla låda att jag skulle såga något till honom själv! Om jag skulle stå inför GRRMartin skulle det mycket möjligt ha blivit ytterligare ett fall av falsett och stammning. Jag klara inte det där med hjältemöten så bra…

 2. Urrk 26/02/2009 den 09:59 #

  Så mycket liv över en bokserie. Kanske ett tecken på att den är riktigt bra? Hm, skall kanske införliva den i böcker-jag-tänkt-läsa-högen.

 3. Tålmannen 26/02/2009 den 10:09 #

  Tålmannen förstår det där med hjältemöten. Det är många som svimmar när Tålmannen går på stadens gator. Vilket påminner mig om att Tålmannens kollega ”Tvålmannen” har tipsat om något som heter deodorant, vad det nu kan vara för en tingest?

 4. Staffan 27/02/2009 den 21:06 #

  A Song of Ice and Fire är jämrans bra på vad den gör, men det den gör faller väl inte alla i smaken. Ett gigantiskt persongalleri, hovintriger, krig, dynastier som faller, folk som flyr till andra kontinenter, förräderi, o s v. Gillar man sånt är det definitivt något man ska titta närmare på – i a f om man står ut med att vänta 5 år mellan varje bok.Tacka vet jag Butcher som kommer ut med två böcker om året, nästan så man kan ställa kalendern efter honom :).

 5. Nene 28/02/2009 den 10:30 #

  Eller Ericson som kommer med en om året, som klockverk. Underbart regelbundet, storslaget och särartat!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: