Var är Aslan när man behöver honom?

19 Feb

Okej, jag har en plan. Vi behöver bara dra ihop ett team experter för att lösa de små praktiska detaljerna.

Så här: Vi bygger ett stort jäkla armborst. Vilket material pilen behöver vara av borde några fysiker eller kemister kunna lista ut – det behöver kunna fästa i brinnande gas. Ska väl inte vara för krångligt. Vi fäster en rejäl, tålig lina i pilen.

Sen riktar vi in det här armborstet – ett gäng astronomer borde kunna räkna fram vart vi ska rikta det, trots alla molnen som skymmer sikten – och skjuter pilen rakt in i solen. Sedan tar vi i och halar och sliter och drar soljäkeln närmare så den smälter bort all den förbannade snön!!! Okej?

Alla som känner sig hugade kan ställa kosan till SF-bokhandeln i Malmö och anmäla intresse. Jag vet att det är svårt att ta sig fram, men det är för en god sak. Jag vill att vi kommer igång med det här senast i eftermiddag, så sätt fart.

Plan B om detta mot förmodan inte skulle funka är att vi går ut med en massa färgburkar i regnbågens alla färger och häller dem över den fula, vita snön så den iallafall inte är så ful och vit. Sedan håller vi oss inne med böcker, filmer och spel, och te och varm choklad, tills det faktiskt blir vår!!!

Bah, humbug.
/Kapten Karin börjar på ritningarna

Annonser

7 svar to “Var är Aslan när man behöver honom?”

 1. katafon 19/02/2009 den 09:32 #

  Din plan kan alltså summeras med ”Burn the land and boil the sea”?I aim to misbehave.

 2. Zigge 19/02/2009 den 10:44 #

  När det ÄNTLIGEN kommer lite snö till den här civilisationens sista utpost, så klagas det? Mer snö åt folket!

 3. Science Fiction-bokhandeln i Malmö 19/02/2009 den 11:34 #

  Hörrödu Zigge, på den här skutan säger man emot Kapten på egen risk. Plankan finns på babord sida. När vi nu har lyckats övertala Kapten att segla söderut med det listiga argumentet att snö inte visar sitt vita tryne här nere, så bestämmer sig världen för att motbevisa oss. Sådant tolereras icke. Jag tycker för egen del att snö är fint på bild. Men där slutar mitt samtycke.-Nene

 4. Tålmannen 19/02/2009 den 12:05 #

  Tålmannen skulle stå i snön iförd endast en T-shirt och shorts en hel natt för att lära sig att inte skaka av köld. Tyvärr var Tålmannen tvungen att avbryta för att inte missa Let’s dance.

 5. Nene 20/02/2009 den 09:09 #

  Hur går det för Tålmannen egentligen? Hans strävanden verkar hela tiden bli avbrutna. Det kan inte vara lätt att vara Tålmannen när man inte tål distraktioner?

 6. Tålmannen 20/02/2009 den 09:35 #

  Tålamod är det första man får lära sig på tålmansakademien. Tålmannen fick nämligen gå om grundkursen 5 gånger.

 7. Linnea 22/02/2009 den 18:27 #

  snö är bra att ha om man ska åka skidor eller bygga snö gubbar men om det bara är slaskig smält snö som får en att bli blöt om fötterna får ni hämta solen för att torka upp snön om ni vill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: