Drakborgen i mitt hjärta!

10 Feb

Vi har en liten frågelåda här i butiken där hugade kunder kan lägga en lapp om det är något de undrar, inte vågar fråga eller vill säga. Där får vi märkligt ofta frågor som vi kunde ha svarat på direkt om de ställts till någon i personalen och sen får vi märkligt många frågor om Drakborgen.

Ah, Drakborgen, detta spel över alla spel. Det var tider när man träffades över ett bord täckt med en karta, tog en karaktär och gav sig in i borgen för att hitta draken och stjäla skatten.

Om det varit så lätt bara.

Nej, drakuslingen har valt att lägga sig i mitten av en borg full med fällor, monster och underbara ting. Man blir ledd på avvägar, förförd av låsta kistor, förföljd av kryp och om man inte hinner ut innan solen går ner är man kokt. Och inte blir det lättare av att man inte vet vad man kommer in i för rum heller, nej vid varje steg ska man dra en bricka med ett nytt rum på och först då får man veta om man hamnat i en fälla eller inte.

Jo, vi har full förståelse för de kunder som lagt lappar i lådan och begärt/krävt/hotat/bett om Drakborgen:

Fi Fai Fo! Var äro min borg? Var äro min Drakborg? Jag vill ha ett äventyr med drakar, demoner, likätare och orcher! Är det så mycket begärt?

Om vi hade kunnat hade vi tagit in det. Nu är det dessvärre helt ur tryck. Det finns inte att hitta nya Drakborgen (sv), nya Skatten i borgen (no), nya Drageborgen (dk) eller nya Dungeonquest (eng). Det bästa jag lyckats åstadkomma är att ta reda på att det för närvarande är antingen Games Workshop eller Schmidt Spiele som äger licensen. Eftersom jag tror på kundens förmåga att förändra skulle jag föreslå ett brev till någon av ovanstående med en förfrågan eller en påtryckning. Vi skulle bli överlyckliga över att ha det i vår katalog igen!

(Det finns förstås att få tag på begagnat.)

Underbara spel vi saknar dig!
-Dzala Naryn

13 svar till “Drakborgen i mitt hjärta!”

 1. Emil 10/02/2009 den 15:49 #

  Kolla här då, jag har ett rumskort i original hemma på väggen. Det ni!http://www.hereyeswild.com/rumskort.jpg

 2. Science Fiction-bokhandeln i Malmö 10/02/2009 den 16:02 #

  Avund!

 3. Urrk 10/02/2009 den 17:54 #

  Äntligen någon som har riktig konst på väggen 🙂Härligt spel. Har spelat det så många gånger med kompisarna och ändrat på och lagt till egna regler så mycket att vi blev tvungna att kalla det för ”Idiotborgen” eftersom till slut kunde ingen av oss klara av spelet och komma ut igen med famnen full av skatter och fortfarande vara vid sina sinnens full bruk 😉Uppföljaren för oss blev Heroquest där vi till slut blev så starka och giriga att vi började kalla alla goblins och annat löst monsterpack för ”wandering money bags”. Men av alla spel och trots att det är ganska enkelt har nog Drakborgen gjort det mest varaktiga intrycket.Nä, här kommer mina skötare och säger att jag måste ta på mig den där vita tröjan med en massa remmar på, la, la, la!

 4. Glömd 10/02/2009 den 19:34 #

  snyggt kort och tack för att du visade det. Det väckte minnen! Jag vill se en nyutgåva av Combat Cars. Och en expansionbox!

 5. Anonymous 11/02/2009 den 17:44 #

  Ha, ha, ha … jag har hela spelet plus påbyggnadssatsen. Jag är rik, rik, efter 15 000 spelomgångar har jag äntligen lyckats överlista draken. Guld, silver, ädelsrenar, allt är mitt!!!!!! Ha, ha, ha.

 6. Anonymous 11/02/2009 den 17:49 #

  Hej Urrk, ville bara säga att sådarna tröjor numera även kan fås i rött, svart och blått samt med valfri logga på framsidan. På min står det ”Tillhör Stålleberga mentalsjukhus” i vitt på röd botten.

 7. Urrk 11/02/2009 den 18:24 #

  Asch, men jag fick i alla fall åka bil som tutar!/Napoleon

 8. Arina 12/02/2009 den 15:19 #

  Jag har också Drakborgen med påbyggnadssats. Tyvärr hade jag inga vänner som ville spela så jag tror jag spelade det tre gånger eller så.

 9. Nene 12/02/2009 den 16:16 #

  Tja du Arina, om du vill skiljas från den så finns det som sagt en strålande marknad! Själv ägde jag aldrig spelet, det tillföll min bror… Rackarns nedrans fånig osis!

 10. Linnéa 12/02/2009 den 17:18 #

  hEJ Anonym oCh Urrk. viLle bAra SägA aTt jag har eN sån däR tröJa i rOsa! dEt är deT alLra seNasTe ocH jag fiCk VälJa fäRg heLt sjÄlv, JAG fIck TiLl ocH Med eN mösSa tiLl sOm deT stÅr INSANE pÅ meD sTOra blÅa boKStaVar. JaG hÅLler På Att fÖrsÖka liSta uT vAd deT sTår fÖr, jaG äR gaNska säKer pÅ atT i:eT stÅr För INTeLIGeNT ocH jAg TrOr aTt n:eT stÅr För NÖRd.

 11. Urrk 12/02/2009 den 21:28 #

  Ha, ha! Hej Linéa. Jag är övertygad om att du har rätt i din tolkning. Min kanin från Caerbannog håller nämligen med. Vi får ta ett parti Drakborgen eN dag 😉

 12. Linnéa 13/02/2009 den 12:13 #

  hej Urrkdet låter roligt :), jag kanske till och med har hunnit lista ut vad de andra bokstavarna står för till dess

 13. Anonymous 13/02/2009 den 18:28 #

  Hej igen!Det är jag som är anonym. Hej linnea (vackert namn) Jag vill också ha en rosa tröja. Kan vi byta du får min röda och jag får din rosa. Fast då måste jag lista ut hur man tar av sig den först. Hmpf, stön, nedrans också, den sitter fast. Nåväl, om ni inte bor alltför långt från Landskrona kanske vi kan träffas och spela lite ”Drakborgen” , skulle bli så kul efter alla dessa år. Kanske kan vi hjälpas åt att lista ut vad alla de däringa krumelurerna på din myssa betydar.Hur som helst – Ha en bra dag allesammans.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: