Vad ser du fram mot 2009? – Böcker

9 Jan

Och längst kö blir det till – Harry Potter! Det är ju roligt att se quidditch live! Och nu –

Vems nya bok ser du mest fram mot 2009?

George R. R. Martin: A dance with dragons.
April. Kanske. Eventuellt? Det finns väl någon sorts möjlighet, kanske… Femte delen i A song of ice and fire, den smutsigt episka fantasyserien med garanterade dödsfall, är sedan länge efterlängtad med mycket tandagnisslan och otålighet.

Robert Jordan & Brandon Sanderson: A memory of light.
Höst. Sanderson håller på att skriva klart vad som kommer att bli allra sista delen i The wheel of time under överinseende av fru Jordan.

Jim Butcher: Turn coat.
April. Harry Dresden, vår favorit av hårdkokta deckartrollkarlar, fortsätter att sparka vampyrrumpa samt andra monsters utvalda kroppsdelar i Chicago.

Patrick Rothfuss: The wise man’s fear.
April. Uppföljaren till The name of the wind: de fortsatta äventyren för den hemlighetsfulle fredlöse trollkarlen och trubaduren Kvothe.

Steven Erikson: Dust of dreams.
Augusti/september. Nionde romanen i The Malazan book of the fallen, den smutsigt episka fantasyserien som faktiskt kommer ut regelbundet.

Raymond E. Feist: Rides a dread legion.
Mars. Första boken i den nya serien The Demonwar saga utspelar sig tio år efter Wrath of a mad god och Midkemia står inför nya hot, sprungna ur det förflutnas dimmor.

Robin Hobb: Dragon keeper.
Juli. En helt fristående bok som utspelar sig i samma värld som Farseer-, Liveship– och Fool-trilogierna. Vi törs hoppas på massor av drakar!

Charlaine Harris: Dead and gone.
Maj. Sookie Stackhouse, vår favorit av synska sydstatsservitriser, fortsätter att dejta vampyrer och hamnskiftare i Louisiana.

Laurell K. Hamilton: Skin trade.
Juni. Anita Blake, vampyrjägare, hittar vartigrar i Las Vegas.

Annonser

15 svar to “Vad ser du fram mot 2009? – Böcker”

 1. Erik 09/01/2009 den 12:08 #

  Chasing the Dragon av Justina Robson. 4:e delen i Quantum Gravity serien. Kommer i höst.http://www.amazon.com/Chasing-Dragon-Quantum-Gravity-Book/dp/1591027462

 2. Staffan 09/01/2009 den 13:16 #

  Dresden, utan större konkurrens. Dance with Dragons är väl där uppe och nosar också, men med tanke på hur liten chans det är att den faktiskt kommer ut så får den se sig förbisprungen.

 3. Gunnar 09/01/2009 den 14:29 #

  Jag måste hitta mer tid att läsa, ett par av bokserierna som ni föreslår ligger på min lista att börja med. Andra har jag gjort slut med (som Blake och Stockhaus). Själv hoppas jag att jag kan se fram emot The Republic of Thieves (book III of the Gentleman Bastard Sequence) av Scott Lynch…

 4. Glömd 09/01/2009 den 14:51 #

  Vafan, bara barnböcker ju. Kan tyvärr inte säga att jag vill läsa någon av dem så ingen röst från mig den här gången 😛 Annars väntar jag på Alastair Reynolds nya bok, Terminal World som kommer hösten 2009 om han håller sin deadline.

 5. lindorm 09/01/2009 den 15:04 #

  Barnböcker?! *fnys* Någon har missat något i så fall. Själv hade jag missat att Lynch kommer ut med en ny. *glädjedans* Ska bli kul att se hur han krånglar sig ur slutet på tvåan. Och Martin måste jag rösta på för att hoppet ska leva. Suck, den mannen borde spärras in med händerna limmade vid tangentbordet tills han skrivit klart.

 6. Glömd 09/01/2009 den 17:23 #

  Haha det skall vara jymdjaketer, jag gillar jymdjaketer 😉(jag är medveten om det fåniga att gilla sci-fi och samtidigt tycka fantasy är för barn)

 7. lazy 09/01/2009 den 19:53 #

  Jag längtar efter mer Harry Dresden! Också efter nästa Rob Thurman, < HREF="http://sfbok.se/asp/artikel.asp?VolumeID=81732" REL="nofollow">Deathwish<> och en helt ny Jasper Fforde, < HREF="http://www.fantasticfiction.co.uk/f/jasper-fforde/shades-of-grey.htm" REL="nofollow">Shades of grey<>, samt är nyfiken på Joe Abercrombies nya, < HREF="http://www.fantasticfiction.co.uk/a/joe-abercrombie/best-served-cold.htm" REL="nofollow">Best served cold<>. Och inte minst kommer det en < HREF="http://www.hyperarts.com/thomas-pynchon/inherent-vice.html" REL="nofollow">ny Thomas Pynchon<>!!Jymdjaketer och djakar åt folket! När vi blir vuxna, lägg oss i torpedröret! 🙂

 8. Anonymous 10/01/2009 den 02:34 #

  Hmmm… ser fram emot Udda 2 och the ticking city…och pirater så klart!

 9. Ester 10/01/2009 den 11:54 #

  Jag ser också fram emot Nene Ormes fantastiska bok Udda, dess uppföljare samt allt annat som hon kan lämna ifrån sig. Det är minst lika bra som Harry Potter, fast lite mer barnförbjudet.

 10. Nene 10/01/2009 den 12:19 #

  Tack, tack! Tja, Udda ser inte ut att komma ut förrän 2010 så det blir att vänta lite på den. Uppföljaren Särskild ligger i startgroparna och är inte att vänta än i rödaste rappet. Den tickande staden kan däremot läsas på nätet inom kort. Och ja, mer barnförbjudet än Harry Potter. Det kan jag lova i alla fall.

 11. Maria 10/01/2009 den 13:59 #

  Wtf? Måste man välja? Eh…Martin, så klart. eller Rothfuss, eller Lynch…*suckar* och pocketversionen av Kushiel’s Justice. Hm. Måste man jobba det här året? Läsa böcker kunde vara kul…

 12. Anonymous 10/01/2009 den 15:51 #

  Lätt: The Republic of Thieves av Scott Lynch…Det ska vara en gammal rollspelare i år.Krämer

 13. Linnéa 10/01/2009 den 16:22 #

  The Republic of Thieves så klart!en tjock bok som man kan läsa många gånger, jag bara vätar på att få reda på fortsättningen

 14. Anonymous 11/01/2009 den 13:36 #

  Avslutningen på The Wheel of Time är absolut nr 1 på min lista, väntat länge på den! Som tur är räknade Jordan med att det som hände kunde hända så han gjorde det möjligt för den att komma ut no matter what! =)

 15. Urrk 13/01/2009 den 08:20 #

  Skall bara läsa ut Lynch tvåa, sedan kommer jag att längta efter fortsättningen 🙂Känner mig delad inför Wheel of time. Vill gärna läsa hur den slutar men jag fastnade mitt i serien för några år sedan. Skall jag ta upp den igen för att komma till slutet? Eller skall jag börja på Peter F. Hamiltons böcker som jag hade planerat? Åh, ständigt dessa beslut! Världen var enklare när det bara fanns Kalle Anka och Fantomen att välja mellan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: