Pest, kolera och influensa!

8 Jan

Bloggen har varit helt utan uppdateringar alldeles för länge nu och det beklagar vi. Anledningen är att personalstyrkan har varit decimerad på grund av sjukdom. Influensan från helvetet har gjort sin rond i butiken och skördat offer efter offer. Därför känns det lämpligt med en lista på relaterade spel, filmer och böcker. Vi har valt bort sådant som kan liknas vid zombier eftersom de utgör en helt egen genre.
Nej, det här är helt enkelt en sjuk lista.

The War of the Worlds, Wells gamla klassiker där Jorden blir invaderad och så småningom klarar sig genom att redan vara befolkad av ogästvänliga bakterier. Finns som bok, film från 1952 och från 2005.

Pandemic är ett spel där man ska försöka rädda mänskligheten från fyra stora sjukdomar som spridit sig över världen. Man spelar tillsammans mot spelet och försöker balansera forskningsresurser och tidspress.

Y: The Last Man är en serie som handlar om den siste mannen på jorden. En sjukdom har utplånat alla män och alla hanar i djurriket utom en man och hans apa. Dessa blir förstås jagade av olika fraktioner som vill ha dem till olika ändamål, för att inte tala om hur världens kvinnor reagerar när de råkar träffa den siste mannen.

Den sista människan av Mary Shelley skildrar hur en världsomfattande pest drar fram och lämnar efter sig den sista människan. Shelley är mest känd för Frankenstein men det här är en mer genomarbetad bok skriven efter hennes makes tragiska död och är en gotisk klassiker.

Empire of Ivory (Elfenbensriket den 6:e maj), den fjärde delen om draken Temeraire, handlar om hur Temeraire och Laurence försöker hitta botemedel för en pest som härjar bland drakarna. Deras resa tar dem till den afrikanska kontinenten och på äventyr.

En snuvig Nene undrar nu om det kommer att bota snuva att läsa om mirakelkurer…

Annonser

7 svar to “Pest, kolera och influensa!”

 1. katafon 08/01/2009 den 14:18 #

  ”Pestens tid” är väl ändå den ultimata influensastoryn?

 2. Tålmannen 08/01/2009 den 15:15 #

  Pest? Löjligt! Aaaaaaaatjoooh …… ojdå!

 3. Urrk 08/01/2009 den 15:26 #

  Prosit!Visst ja, Pestens tid är jättebra. Slutet faller lite platt bara, men det gör inget för resten av filmen är så himla bra. En annan är den franska filmen ”Le dernier combat”, mmmm. Min absoluta favorit är första säsongen av ”Survivors” eller ”De överlevande” som jag tror den hette på svensk tv. Tror att jag skall plocka fram och mysa lite med Pestens tid i kväll 🙂

 4. Science Fiction-bokhandeln i Malmö 08/01/2009 den 17:06 #

  Hur kunde jag glömma Pestens tid?! Jag skyller på influensan.

 5. Glömd 08/01/2009 den 21:35 #

  Survivors finns även som nyinspelad serie. Nu är det dock säsongsuppehåll…

 6. Dancing Moon 09/01/2009 den 08:16 #

  Kra på er allesammans!

 7. Urrk 09/01/2009 den 11:14 #

  Oj, så det finns en nyinspelning av Survivors! Tack för tipset.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: