Var skulle du vilja fira jul?

11 Dec

Yes, vi flyttar in hos familjen Addams! **snap snap**

Vi skruvar upp pepparkaksfeelingen ännu ett hack. Associationerna till böcker eller filmer kanske blir litet långsökt i vissa fall, men då får man ta sig en pepparkaka till och vara snäll. Veckans omröstning:

Var skulle du vilja fira jul?

På Nordpolen.
Då har man behändigt nära till tomten iallafall. En annan som varit på Nordpolen är Lyra i Guldkompassen / The golden compass (boken) / The golden compass (filmen), vilka alla mycket varmt rekommenderas. (Man kan behöva varma rekommendationer på kalla Nordpolen.)

Framför brasan.
Så man blir riktigt varm och go och kan njuta av knastret och doften och allt. Vi tänker också på John Hurt framför öppna spisen i Jim Hensons The Storyteller.

I sängen.
Ah, to sleep, perchance to dream. Vilket får oss att tänka på Sandman förstås, men även på Charles de Lint, som är mycket väl bevandrad i drömmarnas länder.

I läsfåtöljen.
Allt man behöver: en rejäl trave böcker och en rejäl kanna te – eller en stadig tillgång på glögg. Kan ju i och för sig i vissa fall leda till vildare äventyr – se bara på vad som hände Meggie och Mo i Bläckhjärta eller Bastian i Den oändliga historien.

Vid matbordet.
Julbord!! NOM NOM NOM. En liten varning bara: minns Mister Creosote. Avstå den lilla lövtunna mintchokladen som avslutning.

På SF-bokhandeln.
Jul på Nerd Central, någon? Ärkenördarna själva kommer dock i och för sig inte att vara på plats: vi firar jul i läsfåtöljen (Karin) / vid matbordet (Anji) / framför brasan (Nene).

Annonser

7 svar to “Var skulle du vilja fira jul?”

 1. Gunnar 12/12/2008 den 12:45 #

  Saknade alternativ…Med familj (uppsjö av refernser från filmvärlden…) och främst det som jag (trots de flesta filmers varningar) tänker göra.I ett säsongsstängt hotellI New York (usch vad dålig den filmen var… men den gick nyss på tv)Någonstans med snö (White Crismas är en mysig film)I Halloween (mindre skrämmande än Santa Claws)osv…

 2. Science Fiction-bokhandeln i Malmö 12/12/2008 den 15:17 #

  Familjeparaden hade vi förra veckan – vi kan ju inte låta dem bli bortskämda! Och snö finns ju på Nordpolen… Och oroa er inte för Halloween – vi anar att Jack dyker upp igen nästa vecka!

 3. Broman 13/12/2008 den 01:01 #

  Kalla mig Kejsare av Nordpolen!

 4. Snöfrid 14/12/2008 den 13:13 #

  Vore ju riktigt mysigt och avkopplande att fira jul på sf iofs. Men icke då, fåtölj och böcker här kommer jag! o(^w^)o

 5. Lena 14/12/2008 den 14:22 #

  I läsfåtöljen framför brasan förstås!

 6. Urrk 15/12/2008 den 16:35 #

  Det bästa hade förstås varit att sitta i en läsfåtöj i SFbokhandeln 🙂

 7. Göteborg 16/12/2008 den 17:22 #

  Anji är med på kort på SF bokhandeln i Malmös blogg! Sluta inte nörda!Dessutom, slå ett slag för Röde Orm nu när ni ändå pratar julfirande. Harald Blåtand är inte den som snålar under juletider.Kära hälsningar, Göteborg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: