Kommer i vår!

10 Dec

Bläddrar i Svensk Bokhandels tjocka katalog Vårens böcker och hittar en massa lovande inför våren. Ett litet axplock:

Antagligen mest efterlängtad just nu är fjärde och sista delen i Stephenie Meyers Twilight-serie. På engelska (finns redan ute) heter den Breaking Dawn; på svenska ska den heta Bella och Edward och kommer i mars.

Fjärde boken i Naomi Noviks Temeraire-serie, som började med Hans majestäts drake, ska heta Elfenbensriket (Empire of ivory) och kommer på svenska i maj.

The name of the wind av Patrick Rothfuss är en riktig skattkammare till fantasyroman, som vi hade som månadens fantasy i september 2007. Nu kommer den på svenska i april; den ges ut i två band och heter Vindens namn. I april hoppas vi även att uppföljaren, Wise man’s fear, ska släppas på engelska.

Sherrilyn Kenyon är ett av de allra största namnen inom paranormal romans – nu kommer hon på svenska i april med Nattens begär, första boken i Dark-Hunter-serien. Demoner, vampyrer och hämningslös attraktion utlovas.

Ett lass Stephen King på svenska: Nya romanen Duma Key i januari; Liseys berättelse i pocket i januari; Blaze (skriven som Richard Bachman) i storpocket i mars. Och i högeligen imponerande eposet Det mörka tornet: del 5, Vargarna i Calla, i pocket i februari; del 6, Sången om Susannah, inbunden i februari; och del 7, Det mörka tornet, kommer att komma i september.

Nästa del i ryske Nick Perumovs hårdkokta fantasy-serie Svärdens väktare ska heta Nekromantikerns vidare irrfärder och kommer i april. Nästa del i Michelle Pavers spännnande ungdomsfantasy Vargbröder ska heta Ondskans schaman och släpps i mars.

/Bakom kristallkulan: Kapten Karin

Annonser

Ett svar to “Kommer i vår!”

  1. Dancing Moon 11/12/2008 den 10:56 #

    Okej, Nekromantikerns irrfärder men… Nekromantikerns vidare irrfärder?Hoppas det bara är en arbetstitel, annars blir jag smått besviken på det svenska förlagets fantasi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: