Vart vill du åka på vintersemester? #2

20 Nov

Yes, vi drar till Mumindalen! Förutom alla magiska äventyr och all hallonsaft har de ju dessutom den goda smaken att gå i ide när det händer sådana där hemska saker som snö. Denna vecka drar vi ut i jymden:

Vart vill du åka på vintersemester?
Del 2: Science fiction

A galaxy far, far away.
Sol och sand på Tatooine, skidturer på Hoth, guidad rundtur på Dödsstjärnan (cafeterian serverar Penne all’arrabiata), kanotutflykt på Dagobah och det trevliga tidsfördrivet kick-the-ewok på månen Endor.

Ursa Minor Beta.
planeten som nästan uteslutande består av solig subtropisk kust är det alltid lördag eftermiddag, förutom de områden där ständig lördagkväll råder. Den huvudsakliga sysselsättningen är att slappna av, på stranden eller på barerna. Men bara ett glas juice kostar i och för sig över 60 altairiska dollar…

Caprica City.
Hmm… före cylonerna, hoppas vi. De tolv koloniernas huvudstad ligger vackert vid havet och skryter med höga torn och glittrande spiror. Och, förstås, chansen att få träffa många intressanta personer.

Holodeck.
Flest resmål i ett! De flesta skepp värda namnet i Stjärnflottan är utrustade med denna rekreationsmöjlighet där man i princip kan hamna vart man vill (och slippa ut ur uniformen ett tag).

The Culture.
I Iain M. Banks anarkistiska, hedonistiska samhälle har de avancerade teknologiska framstegen lett till att alla har allt, ungefär. Artificiella intelligenser sköter glatt allt det tråkiga arbetet, så människorna är fria att ägna sig åt att njuta av livet.

Mars.
Fager från rymden, koloniserad och terraformad som en tillflykt för mänskligheten eller ett arkeologiskt resmål? Mars ligger nära nog för att ha varit drömmarnas mål länge och nu erbjuder vi ett semesterbesök så här i vintertid.

/ För jymden, Karin & Nene

Annonser

5 svar to “Vart vill du åka på vintersemester? #2”

 1. Johan - Demarkist i själ och hjärta 21/11/2008 den 10:23 #

  men… vadfalls. Vart är the glitter band? Jag hade till och med kunnat tänka mig att vistas i the rust belt om så vore. Om inte annat för att få åka palankin och vara smittad av teknopest. Och är inte Chasm City det perfekta resmålet för unga förälskade? ehrm, kanske inte ändå.

 2. Snöfrid 21/11/2008 den 10:52 #

  Jag väljer nog… större delen av universum. ^^(På jakt efter Riddick)

 3. Gunnar 21/11/2008 den 14:31 #

  Klurigt, tycker det känns som det saknas en hel del intressanta resmål och framförallt det ultimata alternativet ”Resa med TARDIS”, för coolast skulle vara att hänga med Doktorn. Fast hoppas det här näst dyker upp en omröstning om vilken parallevärld man skulle semestara i, alt vilken tidsresa/framtidsresa man vill göra…Det jag skulle saknat var (i ordning som jag skulle röstat):Transsexula TransyvainiaHalfworldRed dwarfEarth 2… och kan fortsätta listan…Nu fick det bli alternativet där jag kunde dricka drinkar med Lando och flörta upp Leia 😛

 4. Science Fiction-bokhandeln i Malmö 21/11/2008 den 15:07 #

  Gaah! *Sparkar mig själv för att jag glömde Transexual* Vilken miss! Men TARDIS får nog vara med i någon kommande omröstning om transportmedel, tillsammans med bl a Kattbussen och häxkvast…/Cap’n Karin

 5. Anonymous 25/11/2008 den 21:44 #

  Oj, vad old school jag kände mig här. I den röda damens slott och ingen annan stans. /Krämer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: