Who would you not kick out of bed? # 1 Män ur böcker

29 Sep

The Doctor botade oss alla! 🙂

Helt i linje med det förra inlägget är det nu dags att värma upp höstens kalla vindilar genom att överväga vilka av nedanstående man inte skulle sparka ur sängen. Det är en väsentlig del av all fantzy att huvudattraktionen ska vara tilltalande på ett eller annat sätt.

(Och jodå, vi återkommer i ämnet med kategorierna Kvinnor ur böcker, Män på film & tv och Kvinnor på film & tv. Lämna nomineringar i kommentarerna, folks!) Alltså:

Who would you not kick out of bed? #1
Män ur böcker

Zal (Keeping it Real): Zal är hårdrocksalv och trippar på sin karismas effekt på människor, har blodsbroderskap med en demonkvinna och en halvt cyborg-tjej som livvakt. Han leker med ödet, och i förlängningen med sin livvakt.

Vampire Eric (Dead to the World): Eric är sheriff över Louisianas vampyrer och en tusen år gammal viking. If there were an international butts competition, Eric would win hands down. Or cheeks up.

David (Ill Wind): Han kontrollerar vädret. Som om inte det var nog har vår favorit-djinn den där casual bad boy/good guy-grejen på gång. Och leendet… För att inte tala om att en djinn tar den skepnad ägaren till flaskan önskar!

Jeremy (No Humans Involved): Alfahanne i varulsflocken och en verklig man. Han är tystlåten, stark men behöver inte vara i centrum hela tiden. Snygg är han också, och mörk. För att inte tala om den djuriska magnetismen han utstrålar. Den påverkar inte bara Jamie Vegas, nekromantiker, utan varenda varmblodig varelse som läser boken!

Dream (Sandman): Titta bara på de fantabulösa bokstöden. Han ser ut som Neil skulle sett ut om han var (som han väl är??) Drömmarnas Herre. Mmmmm Morpheus.

Seth Mortensen (Succubus Blues): Det är jobbigt nog att vara succubus utan att dessutom vara bokhandlare. När man träffar på den hetaste killen den här sidan böckerna och det visar sig att han är ens favoritförfattare – då måste man ju hålla tassarna från honom! Om man äter honom kan han ju inte skriva mer…

Sam Vimes (Discworld): His Grace Commander Sir Samuel Vimes, Duke of Ankh. En per serie – det var hårt att välja mellan Sam och Gråbo-som-man. Men Sam… han har ju den där Bogart-/Clintan-viben… *suck*

Henry Fitzroy (Blood-serien): Kapten har tjatat om Henrik VIII:s oäkte son, romansförfattaren, den bisexuelle rödhårige vampyren, förut en eller ett par gånger… men han måste ju vara med i den här listan!!

Mel (Sunshine): Inte vampyren för en gång skull, utan huvudpersonen Sunshines mänskliga pojkvän. Han var warlock på motståndssidan under inbördeskriget och har magiska tatueringar. Kör motorcykel också om jag minns rätt. Utmärkt fantzy-drag att kontra den lockande blodsugaren med en snubbe som redan has som man inte skulle sparka ur sängen.

Thomas Raith (The Dresden Files): En vampyr av det Vita Hovet: de lever inte på människors blod, utan på deras känslor. Klanen Raith har specialiserat sig på att leva på människors lust, och Thomas är alltså en mästare i att inspirera lust. Han får en alldeles egen bok i höst till råga på allt – och den är illustrerad av Mike Mignola! Mrrao.

John Constantine (Hellblazer): Blond, kaxig, självgod badboy. Krämig engelsk dialekt, rökhes röst och sjuhelvetes jävlar annamma! Som pojkvän är han säkert ett riktigt as, men som sängkamrat? Ja, det hade varit att leka med elden i alla fall.

/Karin och Nene försöker lugna ner sig *fläktar sig med senaste katalogen*

16 svar till “Who would you not kick out of bed? # 1 Män ur böcker”

 1. Tomb 30/09/2008 den 09:44 #

  Dream får stanna i min säng. Så kan han berätta allt om kvinnan i mitt liv. Delirium that is.

 2. Mackan 30/09/2008 den 10:28 #

  Hey – kvinnor då?Willow från Buffy hade lätt fått sova över om jag inte var gift och hon varit mer intresserad av min fru…(Köpte för övrigt The Graveyard Book på bokmässan! Sååååå braaaaa!)

 3. Science Fiction-bokhandeln i Malmö 30/09/2008 den 10:40 #

  Som sagt – det kommer mera! Kvinnor ur böcker, Män på film & tv och Kvinnor på film & tv kommer att be om sängplats under följande veckor.

 4. Glömd 30/09/2008 den 16:56 #

  Ingen röst från mig :Þ

 5. Tomb 01/10/2008 den 19:03 #

  Äh. Kom igen folk! Sluta tänka att Vara i sängen = Ha sex.Ush vad töntiga folk är.. D:

 6. Gunnar 03/10/2008 den 11:32 #

  Okej, två detaljer, man blir grymt kärsen på män när man är hetro, vilket gör det knepigare att rösta… Och två, vad är det med er och badboys? Nästan alla karlar på listan är fåniga matcho boys. I alla fall de jag känner igen och på beskrivningarna låter det som det gäller alla. Om man skulle vara mer intresserad av en skön mjukis, har ni inga mer förslag än Dream? Hoppas ni rätar till det tills karlar från tv kommer (fast där måste man väll rösta på Captain Jack från Thorchwood?)

 7. frualeydis 03/10/2008 den 11:36 #

  Jag har ju inte läst något av det där – jag är för gammal!

 8. lindorm 03/10/2008 den 12:31 #

  Ja, verkligen! Jag tänker så här:Morpheus- med hans humör blir drömmarna inte vad jag önskat. Eller kanske lite för mycket.Vampyrerna går bort, jag gillar min livskraft lite för bra för att vara någons nattamat.Zal är nära eftersom hans sång skulle vara ok som godnattsång.Sam Vimes luktar drake, John Constantine kommer med bagage och Jeremy är för varm för att sova bredvid och Mel känner jag inte (även om hans motorcykel nog skulle vara samtalsämnet). Så det får bli Seth Mortensen. Vi kan alltid snacka böcker om det blir tråkigt. =)

 9. lindorm 03/10/2008 den 12:51 #

  Äh, jag menade ju Tomb: Ja, verkligen!Till fru Aleydis säger jag bara: Du har massor av skoj framför dig! Och har du inte läst Sandman? Världens bästa serie!

 10. lindorm 03/10/2008 den 12:58 #

  Gunnar: Vaddå förutom Dream? Seth är mjukiskillen hela dagen! Mel är tydligen också mjukis, åtminstone hemma. Och Vimes- han är inte direkt någon badboy. Och notera att det är Eric med minnesförlust som menas, den vanliga Eric är det väl ingen som vill ha? David är dessutom den mjukaste mjukisdjinnen av alla! Henry skriver romans (riktiga bodice-rippers!) och bor med sin pojkvän mot slutet av serien. Det är förvisso inget tecken på mjukis men det är inte heller ett vanligt drag hos hardcore badboys!Det är bara att välja! Pick one, anyone!Och om heterosexualiteten hindrar någon från att hypotetiskt välja någon att hypotetiskt inte sparka ur sängen så kommer det damer nästa gång!(och ja, man måste rösta på Jack Harkness…)

 11. Moa 03/10/2008 den 13:46 #

  Ja, det här vet jag då rakt inget om. Jag vill ha Skywise från Elfquest, tack. Det har jag velat sen jag var 12, jag är mycket förbryllad över att det ännu inte inträffat. Alv OCH astronom, omg hottness. Sen gillar jag L i Death Note, men han är onekligen lite väl ung. Och utöver att sitta på huk i fåtöljer och äta tårta så vet jag inte exakt vad man skulle göra med honom. No matter! En man som kan äta så mycket tårta och ändå vara så tanig måste ha en utmärkt metabolism, och det är förmodligen nåt jag skulle behöva avla på. Fast nu när jag tänker på det så sover han ju aldrig, så jag vet inte vad han skulle göra i en säng riktigt. Vet ni?

 12. Moa 03/10/2008 den 13:53 #

  Men om man nu MÅSTE välja en av alla de här jag inte vet vilka de är (utom Dream) så tar jag GIVETVIS djinnen. Hallå, han är djinn, och han kontrollerar VÄDRET! VÄDER! Väder är hott. Hade jag varit so inclined så hade jag tagit Storm ur X-men samtidigt. Obs inte Halle Berry, hon är lame.

 13. Science Fiction-bokhandeln i Malmö 03/10/2008 den 14:15 #

  *asgarv* Moa: Skywise blev petat för att Karin inte visste något om honom och jag tänkte att det bara var jag som hade en crush på honom som ung! Men han var med på vår shortlist! /Nene (som till och med har den där metallgrejen han har runt ansiktet. Ah, the nerdiness..)

 14. frualeydis 03/10/2008 den 14:44 #

  Jag gillade jägaren i Elfquest, vad han nu hette. och Skarpegg själv – Skywise var lite mesig.jag gjorde en gång en lista på fiktiva karaktärer jag skulle kunna tänka mig och postade på Livejournal, ska se om jag kan hitta den.

 15. Ragnvaeig 03/10/2008 den 15:07 #

  Seregil från Lynn Flewelling

 16. Dances With Vowels 04/10/2008 den 12:01 #

  Jag var på vippen att välja Dream eftersom jag haft en crush på honom sedan jag var 15, men frågan är, alltså. Han är ju så satans emo. Han klarar inte av konflikter eller att göra slut, utan apar sig tills man dumpar honom av ren ledsnad och då skickar han en till helvetet. Han är den där förhatlige indiepojken du har gjort misstaget att plocka hem minst en gång. Fast… nej. Jag är ju en sån sucker. Kom tillbaks Morpheus, allt är förlåtet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: