Bästa doktorn?

22 Sep

Ingen ville bli undervisad i engelska av en tioåring, ett fåtal ville gå på Ouran High och Sunnydale ser inte bra ut i betyget, för att inte tala om den märkliga maten i South Park! Det såg ut att bli en skrällseger för Battle Royal först, men sen knappade mutanterna in på ledningen och segern går till Xaviers skola för speciellt begåvade ungdomar! Mutanterna har alltså coolaste skolan tydligen.

Så här i förkylningstider tänkte vi ställa ett gäng doktorer mot väggen, vem av dem är bäst egentligen?

Bästa doktorn?

Dr McCoy:
I’m a doctor, not a runner-up! Chefskirurgen på Star Trek Enterprise har mad skills inom allt som har med medicin att göra, och tvekar inte alltför mycket inför att ta sig an tidigare okända rymdvarelser.

Dr Beckett:
Från klassikern Quantum Leap har vi här en gammal goding bland läkarkåren. Hans minne är något erratiskt men hjärtat är gott. Inte nog med att det här universalgeniet är doktor i medicin, han är det i arkeologi, fysik, kemi, astronomi, musik och antika språk. Med ett privat hologram på sin sida och en oändligt förstående fru gör han tidsresor och hamnar i andra människor för att rätta till tiden.

Emergency Medical Hologram, ”the Doctor”:
Med början i en medicinsk kris kom detta hologram att inta en sarkastisk plats i våra hjärtan. Hans ständiga sökande efter ett eget namn och hans programs utveckling till att kunna känna kärlek är en trevlig del av en trevlig serie.

Dr Watson:
Sherlocks behändige rumskamrat är medicine doktor och har erfarenhet av allehanda exotiska sjukdomar, för att inte tala om en viss psykologisk läggning. Han ser efter en av världens främsta detektiver och den svåraste åkomma han försöker bota hjälten från är leda. (och även om vi inte har något om Sherlock har vi Neil Gaimans Fragile Things, och i den finns den fantastiska alternativa historien ”A Study in Emerald” – läs den! ni vet att ni vill!)

Dr Simon Tam:
Rivers bror i Firefly, denna eminenta space-western serie. Det unga stjärnskottet som gav upp sin karriär och glassiga status i samhället för att rädda sin lillasyster. Och Kaylees ögongodis ombord på Serenity!

Dr Martha Jones:
Hon har lärt sig från de bästa, och inte bara dem med en examen från jorden! Hon är inte rädd för att hugga i, stjäla en kyss, avfyra vapen, rädda oskyldiga och hon hade ett riktigt hårt arbete på UNIT. Vad som händer nu återstår att se, men vi förutspår Dr Jones en spännande framtid inom Torchwood!

Hedersdoktor, som inte får vara med i omröstningen för han är helt enkelt coolast i världen, är förstås The Doctor ur Doctor Who. Vi vill hedra honom i alla hans inkarnationer! Vilken var er favorit?

/Nene Harkness och Lina Jones

Annonser

6 svar to “Bästa doktorn?”

 1. Urrk 22/09/2008 den 13:26 #

  It’s worse than that, he’s dead, Jim!

 2. Tomb 22/09/2008 den 22:51 #

  Tom Baker!

 3. Arina 23/09/2008 den 21:11 #

  Tom Baker, kanske för att han var den jag först stiftade bekantskap med.

 4. Glömd 25/09/2008 den 16:24 #

 5. lindorm 26/09/2008 den 09:42 #

  Jag är en senkommen fantast och gillar den senaste doktorn bäst. Märkligt jag vet, och nästan olovligt men så är det…

 6. Anonymous 26/09/2008 den 10:23 #

  haha simon såklart. fantastisk bild btwkram kram // Ina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: