Istället för OS – Ridning

16 Aug

Välkomna åter till OS! Idag befinner vi oss ute på prärien för den stora ryttarstafetten. Lagen väntar otåliga vid startlinjen.

Kapten William Laurence och Temeraire pratar dämpat med stafettpartnern Luke Skywalker, vars tauntaun ser litet medtagen ut i solskenet.

Atreyu och Cutter står och borstar Falcor och Nightrunner, men som vanligt med dethär laget är det av stolthet, inte fåfänga.

The Witch-King of Angmar utgör med droit de seigneur hela sitt lag. Hans svarta häst och hans fell beast står tysta och väntande bakom honom. En bergsprängare mellan dem spelar Led Zeppelin.


Lyra och Iorek Byrnison försöker med lock och pock ingjuta litet självförtroende i Sam Gamgi, men han verkar fortfarande litet blyg inför Gwaihir. Det är deras första OS.

Där gick startskottet! Unge herr Skywalker kommer genast på efterkälken trots isklamparna han hängt över sin tauntaun. Iorek och Nightrunner drar upp i täten vid vändningen, men förlorar mark när de måste gira för häxkungens spikmattor som han slängt ut här och var. Nu är alla tre jämsides och Cutter drar sitt svärd i ilskan – medan han fäktas mot nazgûlen tar Lyra och Iorek ledningen.

Lag Nordpolen leder vid varvningen, men Sam fumlar med stafettpinnen och Gwaihir lyfter inte förrän Falcor och nazgûl-besten redan kommit iväg efter ett flygande sadelbyte av häxkungen. Lag Mordor fäktar vilt med vingarna för att försöka få de andra att krascha. De snärjer in sig i Gwaihirs långa vingar, men Falcor smiter rakt igenom luftstriden med en slingrande saltomortal.

Men här kommer nu Temeraire och försöker ta igen förseningen! Han blåser Divine Wind mot motståndarna, vilket får ringvålnaden och örnen att virvla runt. De trillar ner på varandra och glömmer kappflygningen för att ta upp sin gamla grudge match, medan Sam skriker förskräckt. Men vindattacken påverkar inte lyckodraken!

Atreyu jublar högt när de träffar målsnöret. Men de flygande aporna som håller målsnöret släpper inte! Envisa små pretties, det där. De följer med hela vägen till medaljutdelningen där de snor åt sig bronset. Föga gentlemannamässigt, tycker kapten Laurence på silverpallen, men eftersom midgårdarna fortfarande slåss så spelar det kanske inte så stor roll…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: